Κολύμβηση: «Χάλκινος» ο Απόστολος Χρήστου στα 100 μ. ύπτιο του Ευρωπαϊκού

Κολύμβηση: «Χάλκινος» ο Απόστολος Χρήστου στα 100 μ. ύπτιο του Ευρωπαϊκού Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Ο Απόστολος Χρήστου ήταν ξανά συνεπής στο ραντεβού του με το βάθρο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, καθώς κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 100 μ. ύπτιο.

 

Μετά την Άννα Ντουντουνάκη, που αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στα 100 μ. πεταλούδα, ο Απόστολος Χρήστου χάρισε ένα ακόμη μετάλλιο στα ελληνικά χρώματα, στη διοργάνωση που διεξάγεται στη Βουδαπέστη.

 

Ο πρωταθλητής της κολύμβησης τερμάτισε τρίτος στον τελικό με χρόνο 52.97, μαζί με τον Γάλλο Γιοάν Εντόι Μπρουάρ, ο οποίος επίσης κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο. Πρωταθλητής Ευρώπης αναδείχθηκε ο Ρουμάνος Ρόμπερτ-Αντρέι Γκλίντα με επίδοση 52.88 και το αργυρό μετάλλιο κέρδισε ο Ισπανός Ούγκο Γκονζάλεθ, με 52.90.

 

Χθες, στον ημιτελικό, ο Χρήστου πέτυχε εντυπωσιακό πανελλήνιο ρεκόρ τερματίζοντας σε 52.77. Αν αυτή η επίδοση είχε «έρθει» στον τελικό, θα του χάριζε τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης.

 

Με την επιτυχία του στη Βουδαπέστη, ο Απόστολος Χρήστου έγραψε ιστορία, καθώς ανέβηκε στο βάθρο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος για τρίτη συνεχή διοργάνωση. Τόσο το 2016 στο Λονδίνο όσο και το 2018 στη Γλασκώβη είχε κερδίσει επίσης το χάλκινο μετάλλιο στα 100 μ. ύπτιο.

 

Ο Άρης Γρηγοριάδης, ο Γιάννης Δρυμωνάκος και η Νέρι Νιαγκουάρα επίσης έχουν κατακτήσει μετάλλιο σε τρία διαφορετικά Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα κολύμβησης, αλλά όχι σε διαδοχικές διοργανώσεις.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

 

 

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών. Δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για την συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ