Ο Απόστολος Χρήστου ήταν ξανά συνεπής στο ραντεβού του με το βάθρο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, καθώς κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 100 μ. ύπτιο.

 

Μετά την Άννα Ντουντουνάκη, που αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στα 100 μ. πεταλούδα, ο Απόστολος Χρήστου χάρισε ένα ακόμη μετάλλιο στα ελληνικά χρώματα, στη διοργάνωση που διεξάγεται στη Βουδαπέστη.

 

Ο πρωταθλητής της κολύμβησης τερμάτισε τρίτος στον τελικό με χρόνο 52.97, μαζί με τον Γάλλο Γιοάν Εντόι Μπρουάρ, ο οποίος επίσης κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο. Πρωταθλητής Ευρώπης αναδείχθηκε ο Ρουμάνος Ρόμπερτ-Αντρέι Γκλίντα με επίδοση 52.88 και το αργυρό μετάλλιο κέρδισε ο Ισπανός Ούγκο Γκονζάλεθ, με 52.90.

 

Χθες, στον ημιτελικό, ο Χρήστου πέτυχε εντυπωσιακό πανελλήνιο ρεκόρ τερματίζοντας σε 52.77. Αν αυτή η επίδοση είχε «έρθει» στον τελικό, θα του χάριζε τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης.

 

Με την επιτυχία του στη Βουδαπέστη, ο Απόστολος Χρήστου έγραψε ιστορία, καθώς ανέβηκε στο βάθρο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος για τρίτη συνεχή διοργάνωση. Τόσο το 2016 στο Λονδίνο όσο και το 2018 στη Γλασκώβη είχε κερδίσει επίσης το χάλκινο μετάλλιο στα 100 μ. ύπτιο.

 

Ο Άρης Γρηγοριάδης, ο Γιάννης Δρυμωνάκος και η Νέρι Νιαγκουάρα επίσης έχουν κατακτήσει μετάλλιο σε τρία διαφορετικά Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα κολύμβησης, αλλά όχι σε διαδοχικές διοργανώσεις.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ