Άννα Ντουντουνάκη: Η απόφοιτος Νομικής που κατέκτησε την Ευρώπη - «Δεν μπορούσα ποτέ να το φανταστώ!»

Άννα Ντουντουνάκη: Η απόφοιτος Νομικής που κατέκτησε την Ευρώπη - «Δεν μπορούσα ποτέ να το φανταστώ!» Facebook Twitter
0

Την δική της ιστορία γράφει η Άννα Ντουντουνάκη, πρωταθλήτρια Ευρώπης στα 100μ. πεταλούδα, που από άριστη απόφοιτος Νομικής βρέθηκε στο δρόμο για το Ολυμπιακό μετάλλιο στο Τόκιο. 

Η Άννα Ντουντουνάκη από τα Χανιά στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης, παίρνοντας την πρώτη θέση στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Βουδαπέστης με 57.37 (πανελλήνιο ρεκόρ), μαζί με τη Γαλλίδα Μαρί Γουατέλ.

«Είμαι τόσο χαρούμενη! Είναι απίστευτο, δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι θα μπορούσα να είμαι πρώτη. Η περσινή χρονιά ήταν πολύ δύσκολη για μένα, με τον Covid και την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων. Ήταν πολύ δύσκολο ψυχολογικά, δεν μπορούσαμε να προπονηθούμε για δύο μήνες, αλλά είμαι πολύ περήφανη για τον εαυτό μου που επέστρεψα μετά από όλα αυτά», ήταν οι πρώτες δηλώσεις της νέας πρωταθλήτριας Ευρώπης.

Γεννημένη στα Χανιά το 1995, ξεκίνησε την ενασχόληση της με τον υγρό στίβο και συγκεκριμένα την καλλιτεχνική κολύμβηση σε ηλικία πέντε ετών, έως και την τρίτη Γυμνασίου τον Σεπτέμβριο του 2010. 

Η μετάβασή της από το γυμνάσιο στο λύκειο αποτέλεσε ωστόσο το τέλος της σχέσης της με την καλλιτεχνική κολύμβηση, καθώς κάποιες προστριβές με την προπονήτριά της την ανάγκασαν να σταματήσει την ενασχόλησή της με το άθλημα, κατακτώντας ωστόσο χρυσό μετάλλιο στο μεσογειακό κύπελλο που διοργανώθηκε στα Χανιά το 2010.

Σχεδόν 15 ολόκληρα χρόνια αργότερα, δεν φανταζόταν ποτέ πως θα έφτανε να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, αυτή τη φορά στην κλασική κολύμβηση.

Οι δάσκαλοι της κάνουν λόγο για μια εξαίρετη μαθήτρια και σημαιοφόρο στο σχολείο της, η οποία μάλιστα αποφοίτησε με άριστα από τη Νομική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ακολουθώντας τα χνάρια της δικηγόρου μητέρας της, Αγγελικής.

Οι τίτλοι σπουδών της ωστόσο δεν σταματούν εκεί, καθώς ακολούθησε κι ένα Μεταπτυχιακό στο University of London Commercial and Corporate Law.

Η ίδια είναι επίσης λάτρης του πιάνου, με  πολυετή φοίτηση στο Ωδείο Χανίων, ενώ γνωρίζει τρεις ξένες γλώσσες. Όπως τονίζει, άλλωστε, ο αθλητισμός και η εκπαίδευση την κάνουν να αισθάνεται πολύπλευρη: «Ανέκαθεν πίστευα στον συνδυασμό του αθλητισμού με την εκπαίδευση. Άλλωστε, όταν δεν είμαι καλά στο ένα με βοηθά το άλλο».

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο αγωνίστηκε στα 100 μ. πεταλούδα γυναικών, τερματίζοντας έβδομη με χρόνο 58.27 δευτερόλεπτα και κατέρριψε το εθνικό ρεκόρ.

Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2019 στη Γλασκώβη κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 100μ. πεταλούδα, το πρώτο μετάλλιο Ελληνίδας αθλήτριας στην ιστορία σε πανευρωπαϊκό 25άρας πισίνας, ενώ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Νότιας Κορέας, τον Ιούλιο, έπιασε το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

«Δεν περίμενα το χρυσό μετάλλιο. Περίμενα και ήμουν σίγουρη για το ρεκόρ. Μόλις τερμάτισα, για 10 δευτερόλεπτα προσπαθούσα να συνειδητοποιήσω αυτό που έγραφε ο ηλεκτρονικός πίνακας. Δεν πίστευα ποτέ ότι θα πάρω το χρυσό μετάλλιο. Ήλπιζα σε ένα μετάλλιο, αλλά δεν περίμενα ότι θα είναι το χρυσό. Αντίθετα ήμουν σίγουρη για το νέο ρεκόρ. Έχουμε δουλέψει πολύ με τον προπονητή μου και περίμενα αυτή την επίδοση. Εύχομαι να πετύχω κάτι σπουδαίο και στην συνέχεια, στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο», δήλωσε μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στα 100 μ. πεταλούδας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης στην Βουδαπέστη. 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM