Καντέρ σε Ερντογάν μετά την επικήρυξή του: «Αν σκοτωθώ, εσύ θα είσαι υπεύθυνος»

Καντέρ σε Ερντογάν μετά την επικήρυξή του: «Αν σκοτωθώ, εσύ θα είσαι υπεύθυνος» Facebook Twitter
Φωτ.: Instagram
0

Απάντηση στην επικήρυξη της τουρκικής κυβέρνησης με το ποσό των 500 χιλιάδων ευρώ έδωσε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο 30χρονος Τουρκοαμερικανός παίκτης του ΝΒΑ Ενές Καντέρ.

Ένθερμος επικριτής των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων παγκοσμίως, ο Καντέρ έχει κηρυχθεί καταζητούμενος τρομοκράτης στην Τουρκία, με την κυβέρνηση να τον επικηρύσσει έναντι 530 χιλιάδων δολαρίων για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη του free agent στο ΝΒΑ.

Σύμφωνα με το Turkish Minute, το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας εξέδωσε τη «Λίστα Καταζητούμενων Τρομοκρατών», στην οποία περιλαμβανόταν ο 30χρονος NBAερ, με την κατηγορία ότι είναι μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης.

«Δεν το πιστεύω ότι φτάσαμε στο σημείο που θέλουν να με σκοτώσουν. Αν σκοτωθώ στο μέλλον, υπεύθυνο θα είναι το καθεστώς του Ερντογάν

Γιατί η κυβέρνηση Μπάιντεν, το ΝΑΤΟ και οι δυτικοί ηγέτες σιωπούν και ακόμα προσπαθούν να έχουν διπλωματία με αυτές τις δικτατορίες;» έγραψε χαρακτηριστικά ο 30χρονος.

Ο Καντέρ επέκρινε τον Ερντογάν όλα αυτά τα χρόνια, αναφέροντας προηγουμένως τον Τούρκο ηγέτη ως «δικτάτορα» και τον «Χίτλερ του αιώνα μας».

«Λόγω της πλατφόρμας μου, όποτε λέω κάτι, πηγαίνει παντού και η τουρκική κυβέρνηση το μισεί αυτό», δήλωσε ο Καντέρ στη NY Post αυτή την εβδομάδα. «Το έχουν βαρεθεί και είπαν "Φτάνει πια" και κάνουν ό,τι μπορούν για να μου κλείσουν το στόμα».

Ο Καντέρ, ο οποίος άλλαξε νόμιμα το όνομά του σε Ενές Καντέρ Φρίντομ, πέρασε 13 σεζόν στο ΝΒΑ ... παίζοντας για τους Τζαζ, Θάντερ, Νικς, Μπλέιζερς και, πιο πρόσφατα, τους Σέλτικς τη σεζόν 2021-22, ενώ έγινε πολίτης των ΗΠΑ το 2021.

Η τουρκική κυβέρνηση προσπαθεί εδώ και χρόνια να τον φιμώσει. Τώρα, ωστόσο, ανησυχεί για την ασφάλειά του, πιστεύοντας ότι θα είναι πλέον στόχος όχι μόνο της κυβέρνησης.

«Αυτό το κάνει τόσο επικίνδυνο», τόνισε ο Καντέρ στην Post.

«Πριν από την επικήρυξη, οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες αναζητούσαν τους ανθρώπους στη λίστα, αλλά τώρα όλοι τους κυνηγούν γιατί θέλουν τα χρήματα».

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM