Απεργία την Πρωτομαγιά

Ιταλία: Επαγγελματίας ποδηλάτης κάνει delivery φαρμάκων σε ηλικιωμένους με το ποδήλατό του

Ιταλία: Επαγγελματίας ποδηλάτης κάνει delivery φαρμάκων σε ηλικιωμένους με το ποδήλατό του Facebook Twitter
0

Αυτή την εποχή, όταν ο Νταβίντε Μαρτινέλι ανεβαίνει στο ποδήλατό του, δεν υπάρχουν χειροκροτήματα φιλάθλων ή η έκσταση μιας νίκης. Το «έπαθλό» του όμως είναι πολύτιμο. Το χαμόγελο των ανθρώπων που βοηθά, στο χωριό του στην Ιταλία.

Ο 26χρονος επαγγελματίας ποδηλάτης, μέλος της ομάδας Astana, αποφάσισε να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα για να βοηθήσει ηλικιωμένους και άλλους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού.

Οι υπηρεσίες του Μαρτινέλι είναι πολύτιμες στο Λοντέτο, το χωριό του στη Λομβαρδία, την επαρχία της Ιταλίας που έχει πληγεί σφοδρά από τον κορωνοϊό. Εκεί δεν υπάρχει φαρμακείο, ούτε σούπερ μάρκετ. Ο ποδηλάτης ανέλαβε να καλύψει αυτό το κενό, παραδίδοντας τα απαραίτητα σε αυτούς που έχουν ανάγκη.

Καθημερινά, ο Μαρτινέλι πηγαίνει με το ποδήλατο στη γειτονική πόλη Ροβάτο και αγοράζει προμήθειες. «Έχω ένα ποδήλατο και δύο πόδια σε αρκετά καλή φόρμα, οπότε το να κάνω 10 χιλιόμετρα την ημέρα δεν είναι μεγάλο θέμα. Ήθελα να βοηθήσω τους ανθρώπους που πάντα με υποστηρίζουν κατά τη διάρκεια της σεζόν. Είναι καιρός να τους το ανταποδώσω», εξηγεί, μιλώντας στο Associated Press.

Ο 26χρονος ένωσε τις δυνάμεις του με μία ομάδα στο Facebook, στην οποία όποιος έχει ανάγκη μπορεί να στείλει το αίτημά του διαδικτυακά, με τηλεφώνημα ή με ένα μήνυμα. Ο ποδηλάτης παίρνει τις παραγγελίες κάθε βράδυ και σχεδιάζει τη διαδρομή της επόμενης ημέρας.

 

Στο Λοντέτο των 1.500 κατοίκων όλοι γνωρίζουν ποιος είναι ο Νταβίντε Μαρτινέλ και κυρίως ποιος είναι ο πατέρας του. Ο Τζουζέπε Μαρτινέλι ένας από τους πιο επιτυχημένους διευθυντές επαγγελματικών ομάδων στην ποδηλασία και έχει οδηγήσει αθλητές όπως ο Μάρκο Παντάνι και ο Βιτσέντζο Νιμπάλι σε νίκες στον Γύρο Γαλλίας όπως και αρκετούς αθλητές σε νίκες στον Γύρο Ιταλίας.

Όταν ο γιος του αποφάσισε να κάνει αυτές τις παραδόσεις, ο Μαρτινέλι ο πρεσβύτερος του έδωσε τις αναμενόμενες πατρικές συμβουλές. «Του είπα απλά "Πρόσεχε, να είσαι ασφαλής. Μην αγγίζεις κανέναν. Χρησιμοποίησε μάσκα και γάντια όταν μπαίνεις στο φαρμακείο"», εξηγεί.

«Δεν αρνούμαι ότι το να έχω την ευκαιρία να βγαίνω στον καθαρό αέρα με βοηθά να χαλαρώσω. Σίγουρα υπάρχει ο κίνδυνος της μόλυνσης όταν μπαίνω στο φαρμακείο, αλλά δεν μπορείς να εστιάσεις σε αυτό. Όταν αποφασίζεις να κάνεις κάτι, πρέπει να το κάνεις χωρίς να το σκέφτεσαι υπερβολικά», λέει από την πλευρά του ο 26χρονος.

Με πληροφορίες από AP

 


Αθλητισμός
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ