Προπονητής κορυφαίας ομάδας του κολεγιακού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου απολύθηκε καθώς αρνήθηκε να εμβολιαστεί για τον κορωνοϊό


Το Washington State University (WSU) απέλυσε τον Νικ Ρόλοβιτς, τον υψηλότερα αμειβόμενο εργαζόμενό του, και τέσσερις βοηθούς του εξαιτίας της άρνησής τους να εμβολιαστούν. 


Η αντίστοιχη εντολή υποχρεώνει όλους τους πολιτειακούς εργαζομένους στην Ουάσινγκτον να κάνουν τις δύο δόσεις του εμβολίου κατά της Covid-19, ειδάλλως χάνουν τη θέση τους. 

 

Ο 42χρονος Ρόλοβιτς που κέρδιζε 3,1 εκατομμύρια δολάρια ετησίως, είχε ζητήσει να εξαιρεθεί από την εντολή αυτή για θρησκευτρικούς λόγους


Ωστόσο, σύμφωνα με τον Διευθυντή Αθλητισμού του WSU, το αίτημά του απορρίφθηκε. 


«Είναι μια απογοητευτική μέρα για το ποδοσφαιρικό μας πρόγραμμα. Η προτεραιότητά μας ήταν και θα εξακολουθήσει να είναι η υγεία και η ευημερία των νέων της ομάδας μας» ανέφερε ο Παν Τσαν. 

 

Τον Αύγουστο, ο Δημοκρατικός Κυβερνήτης της Ουάσινγκτον Τζέι Ίνσλι είχε ανακοινώσει πως θα έπρεπε να εμβολιαστούν με δύο δόσεις όλοι οι υγειονομικοί εργαζόμενοι και οι πολιτειακοί υπάλληλοι προκειμένου να διατηρήσουν τη θέση τους. Χθες, Δευτέρα, έληγε η προθεσμία εμβολιασμού. 
 

Με πληροφορίες από BBC