ΗΠΑ: Προπονητής του κολεγιακού πρωταθλήματος απολύθηκε επειδή αρνήθηκε να εμβολιαστεί

ΗΠΑ: Προπονητής του κολεγιακού πρωταθλήματος απολύθηκε επειδή αρνήθηκε να εμβολιαστεί Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: ΑΡ
0

Προπονητής κορυφαίας ομάδας του κολεγιακού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου απολύθηκε καθώς αρνήθηκε να εμβολιαστεί για τον κορωνοϊό


Το Washington State University (WSU) απέλυσε τον Νικ Ρόλοβιτς, τον υψηλότερα αμειβόμενο εργαζόμενό του, και τέσσερις βοηθούς του εξαιτίας της άρνησής τους να εμβολιαστούν. 


Η αντίστοιχη εντολή υποχρεώνει όλους τους πολιτειακούς εργαζομένους στην Ουάσινγκτον να κάνουν τις δύο δόσεις του εμβολίου κατά της Covid-19, ειδάλλως χάνουν τη θέση τους. 

Ο 42χρονος Ρόλοβιτς που κέρδιζε 3,1 εκατομμύρια δολάρια ετησίως, είχε ζητήσει να εξαιρεθεί από την εντολή αυτή για θρησκευτρικούς λόγους


Ωστόσο, σύμφωνα με τον Διευθυντή Αθλητισμού του WSU, το αίτημά του απορρίφθηκε. 


«Είναι μια απογοητευτική μέρα για το ποδοσφαιρικό μας πρόγραμμα. Η προτεραιότητά μας ήταν και θα εξακολουθήσει να είναι η υγεία και η ευημερία των νέων της ομάδας μας» ανέφερε ο Παν Τσαν. 

Τον Αύγουστο, ο Δημοκρατικός Κυβερνήτης της Ουάσινγκτον Τζέι Ίνσλι είχε ανακοινώσει πως θα έπρεπε να εμβολιαστούν με δύο δόσεις όλοι οι υγειονομικοί εργαζόμενοι και οι πολιτειακοί υπάλληλοι προκειμένου να διατηρήσουν τη θέση τους. Χθες, Δευτέρα, έληγε η προθεσμία εμβολιασμού. 
 

Με πληροφορίες από BBC

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM