Απεργία της ΓΣΕΕ

Η WADA θα επανεξετάσει την απαγόρευση της κάνναβης για τους αθλητές

Η WADA θα επανεξετάσει το καθεστώς απαγόρευσης της κάνναβης για τους αθλητές Facebook Twitter
Αθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο - Πηγή: Associated Press.
0

Ο παγκόσμιος οργανισμός αντι-ντόπινγκ (WADA) θα επανεξετάσει εάν η κάνναβη πρέπει ή όχι να παραμείνει απαγορευμένη ουσία για τους αθλητές. 

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται αφού η γνωστή αθλήτρια Σα'Κάρι Ρίτσαρντσον αποκλείστηκε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, καθώς είχε βρεθεί θετική στη χρήση κάνναβης.

Ο οργανισμός αντι-ντόπινγκ ανέφερε ότι η επιστημονική ανασκόπηση για το εν λόγω θέμα θα ξεκινήσει μέσα στο επόμενο έτος. Πάντως, η κάνναβη θα παραμείνει απαγορευμένη και το 2022. Όπως αναφέρεται, η απόφαση για επανεξέταση πάρθηκε σύμφωνα με τον οργανισμό μετά από «παραλαβή αιτημάτων από έναν αριθμό ενδιαφερόμενων μερών».

Όσον αφορά την υπόθεση της Ρίτσαρντσον, τόσο η Αμερικανική Υπηρεσία αντι-ντόπινγκ όσο και η USA Track and Field εξέφρασαν τη συμπάθειά τους για την αθλήτρια και αποδέχτηκαν ότι η ουσία δε χρησιμοποιήθηκε για να βελτιώσει την απόδοσή της. Ωστόσο, τόνισαν ότι δεν είχαν άλλη επιλογή πέρα από το να ακολουθήσουν τους κανόνες.

Επί του παρόντος, ο θετικός έλεγχος για την κάνναβη συνεπάγεται απαγόρευση ακόμα και τεσσάρων ετών από συμμετοχή σε αθλητικές διοργανώσεις. Παρά ταύτα, η ποινή αυτή μπορεί να μειωθεί σε ακόμα και τρεις μήνες εάν οι αθλητές αποδείξουν ότι δεν σχετίζεται με την αθλητική απόδοση.

Οποιοσδήποτε αποκλεισμός μπορεί να μειωθεί περαιτέρω φτάνοντας τον ένα μήνα, όπως στην περίπτωση της Ρίτσαρντσον, εάν οι αθλητές συμφωνήσουν σε πρόγραμμα θεραπείας.

Με πληροφορίες από BBC

Αθλητισμός
0

Απεργία της ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ