Η UEFA διπλασίασε το πριμ για το Euro γυναικών, αλλά παραμένει το τεράστιο χάσμα με τους άνδρες

Η UEFA διπλασίασε το πριμ για το Euro γυναικών, αλλά παραμένει το τεράστιο χάσμα με τους άνδρες Facebook Twitter
Η Ολλανδία είχε κατακτήσει τον τίτλο στο Euro γυναικών του 2017 (Πηγή φωτό ΑP)
0

Η UEFA ανακοίνωσε ότι διπλασιάζεται το χρηματικό έπαθλο για το Euro γυναικών που θα διεξαχθεί το 2022. Όμως, το νέο ποσό είναι μόλις το 4,3% των χρημάτων που δίνονται στις ομάδες που μετέχουν στην αντίστοιχη διοργάνωση ανδρών. 

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ανακοίνωσε ότι αύξησε το χρηματικό έπαθλο για τις 16 ομάδες της τελικής φάσης από 8 σε 16 εκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα ενέκρινε σύστημα υπό το οποίο οι σύλλογοι θα αποζημιώνονται για τη διάθεση των παικτριών τους στη διοργάνωση, από κονδύλι ύψους 4,5 εκατομμυρίων ευρώ. 

Όμως, οι 24 ομάδες που μετείχαν φέτος στην τελική φάση του Euro ανδρών μοιράστηκαν συνολικό χρηματικό έπαθλο ύψους 371 εκατομμυρίων ευρώ. Μόνο οι θριαμβευτές Ιταλοί κέρδισαν 34 εκατομμύρια. Στο μεταξύ, οι ανδρικοί σύλλογοι που αποδέσμευσαν τους παίκτες τους για να μετάσχουν στη διοργάνωση εξασφάλισαν μερίδιο από ποσό τουλάχιστον 200 εκατομμυρίων ευρώ. 

Η FIFA πήρε παρόμοια απόφαση πριν από το Μουντιάλ γυναικών του 2019, διπλασιάζονται το χρηματικό έπαθλο από τα 15 στα 30 εκατομμύρια δολάρια. Παράλληλα, είχε υποσχεθεί να διπλασιάσει ξανά το ποσό για τη διοργάνωση του 2023. Όμως, στο Μουντιάλ ανδρών του 2018 το συνολικό πριμ ήταν 400 εκατομμύρια δολάρια, ποσό που αυξήθηκε στα 440 εκατ. για τη διοργάνωση του 2022. 

Το Euro γυναικών ήταν προγραμματισμένο για το φετινό καλοκαίρι, αλλά αναβλήθηκε για ένα χρόνο λόγω της πανδημίας και θα διεξαχθεί στην Αγγλία τον ερχόμενο Ιούλιο. 


 
Με πληροφορίες από Guardian 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ