ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Η Σιμόν Μπάιλς κατέκτησε το 20ο της χρυσό μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα

Έβδομο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο για τη Σιμόν Μπάιλς - «Νιώθω διαφορετικά» Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Η Σιμόν Μπάιλς μέσα από ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα κατέκτησε το έβδομο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο για τις ΗΠΑ στο ομαδικό των γυναικών και το 20ο δικό της χρυσό σε παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Ο τελευταίος παγκόσμιος τίτλος της που κατέκτησε την Τετάρτη, έρχεται ακριβώς 10 χρόνια αφότου η Σιμόν Μπάιλς κέρδισε για πρώτη φορά στην Αμβέρσα το 2013.

Είναι η πιο πολυβραβευμένη αθλήτρια στην ιστορία των ΗΠΑ, καθώς έχει πλέον κερδίσει 26 μετάλλια παγκοσμίου πρωταθλήματος, 20 χρυσά, τρία ασημένια και τρία χάλκινα. «Νομίζω ότι κάθε φορά που στέφεσαι παγκόσμιος πρωταθλητής, νιώθεις λίγο διαφορετικά», είπε η ίδια μετά την κατάκτηση του τελευταίου της χρυσού μεταλλίου. «Εννοώ ότι εκπλήσσομαι που συνεχίζω. Είμαι πλέον 26 ετών, ωστόσο εξακολουθώ να αισθάνομαι το ίδιο καλά, όπως την πρώτη φορά».

Με τη συμμετοχή της στην Αμβέρσα, η Σιμόν Μπάιλς έγινε η πρώτη γυναίκα που εκπροσώπησε τις ΗΠΑ σε έξι παγκόσμια πρωταθλήματα ενόργανης γυμναστικής. Η ίδια έγραψε ιστορία την πρώτη ημέρα της διοργάνωσης, καθώς τερμάτισε πρώτη στον προκριματικό όλων των γύρων των γυναικών και έγινε η πρώτη γυναίκα που προσγειώθηκε στο διπλό άλμα Yurchenko, μια δεξιότητα υψηλής δυσκολίας που ιστορικά γινόταν μόνο από άνδρες, σε διεθνή διαγωνισμό.

Ο πρώην Αμερικανός γυμναστής Ντομινίκ Ντόους είπε στο CNN ότι αυτό που επιτυγχάνει η Σιμόν Μπάιλς είναι «θεαματικό». «Νιώθω απόλυτο δέος. Αυτό που μου αρέσει είναι ότι η ίδια απολαμβάνει αυτό το ταξίδι», συμπλήρωσε.

Με πληροφορίες από CNN

Αθλητισμός
0

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: «Όλα ξεκίνησαν από έναν έντονο πόνο στο αριστερό μου πόδι»

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: «Όλα ξεκίνησαν από έναν έντονο πόνο στο αριστερό μου πόδι»

Ο παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας δεν σταμάτησε ποτέ να αγωνίζεται και τώρα ετοιμάζεται για τον πιο κρίσιμο αγώνα του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ