Η Σα'Κάρι Ρίτσαρντσον χάνει τους Ολυμπιακούς- Εκτός της ομάδας σκυταλοδρομίας

Η Σα'Κάρι Ρίτσαρντσον χάνει τους Ολυμπιακούς- Εκτός της ομάδας σκυταλοδρομίας Facebook Twitter
EPA/Martin Divisek
0

Η Σα'Κάρι Ρίτσαρντσον, που πρόσφατα βρέθηκε «θετική» σε χρήση κάνναβης και παραδέχθηκε την πράξη της, πυροδοτώντας τεράστια διαμάχη περί αθλημάτων και μαριχουάνας, θα χάσει εντελώς τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Όπως ανακοινώθηκε, η Αμερικανίδα σπρίντερ δεν θα λάβει μέρος ούτε στην σκυταλοδρομία 4x100 μέτρα στους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. 

Η Ρίτσαρντσον, τελεί από τις 28 Ιουνίου σε αγωνιστική αναστολή ενός μήνα, από τον αμερικανικό Οργανισμό Αντι-Ντόπινγκ (Usada), ενώ της αφαιρέθηκε η νίκη στα 100 μέτρα των trials και φυσικά το «εισιτήριο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αυτή η προσωρινή ποινή, θα λήξει στις 28 Ιουλίου, κάτι που σημαίνει ότι σε θεωρητικό επίπεδο, η νεαρή πρωταθλήτρια θα μπορούσε να συμμετάσχει στα 4x100μ. Ωστόσο η αμερικανική Ομοσπονδία Αθλητισμού (USATF), αποφάσισε να μην την συμπεριλάβει στον κατάλογο με τις αθλήτριες που συναποτελούν την ομάδα σκυταλοδρομίας.

Σε σχετική ανακοίνωση της USATF για το θέμα, εκφράζεται «συμπάθεια για την υπόθεση της Ρίτσαρντσον», αλλά τονίζεται η ευθύνη που υπάρχει, προκειμένου «να διατηρηθεί η Δικαιοσύνη για όλους τους αθλητές».

Υπενθυμίζεται, ότι τον περασμένο Απρίλιο, η Σα'Κάρι Ρίτσαρντσον κάλυψε τα 100 μέτρα σε 10 δευτερόλεπτα και 72 εκατοστά, επίδοση που είναι η έκτη καλύτερη όλων των εποχών.

«Θα ήθελα να πω στους θαυμαστές μου, στην οικογένειά μου και στους χορηγούς μου ότι ζητώ συγγνώμη. Σε όλους εσάς, ζητώ συγγνώμη, επειδή δεν ξέρω πώς να ελέγξω τα συναισθήματά μου κατά την διάρκεια αυτής της περιόδου», δήλωσε η νεαρή πρωταθλήτρια μετά την γνωστοποίηση πως είχε κάνει χρήση κάνναβης.

Η 21χρονη σπρίντερ έκανε λόγο για μία «οδυνηρή συναισθηματική κατάσταση» αφού έμαθε τον θάνατο της βιολογικής της μητέρας, προκειμένου να δικαιολογήσει την χρήση κάνναβης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM