Η Βικτόρια Λι, ανερχόμενο αστέρι του MMA, νεκρή στα 18: «Έφυγε πολύ νωρίς»

Η Βικτόρια Λι, ανερχόμενο αστέρι του MMA, νεκρή στα 18: «Έφυγε πολύ νωρίς» Facebook Twitter
Φωτ.: @victorialee.mma/Instagram
0

Η Βικτόρια Λι, μία από τις πιο υποσχόμενες νεαρές αθλήτριες μικτών πολεμικών τεχνών στον κόσμο, πέθανε σε ηλικία 18 ετών, επιβεβαίωσε η οικογένειά της.

«Έφυγε πολύ νωρίς και η οικογένειά μας είναι συντετριμμένη έκτοτε», έγραψε η αδελφή της, Άντζελα, σε ανάρτησή της στο Instagram.

«Μας λείπει... περισσότερο από ο,τιδήποτε άλλο σε αυτόν τον κόσμο. Η οικογένειά μας δεν θα είναι ποτέ η ίδια. Η ζωή δεν θα είναι ποτέ η ίδια. Η Βικτόρια ήταν η πιο όμορφη ψυχή που έζησε ποτέ. Ήταν η καλύτερη μικρή αδελφή στον κόσμο».

Η Βικτόρια Λι γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Χαβάη, όπου υπήρξε μέλος μιας οικογένειας με ισχυρούς δεσμούς με το ΜΜΑ. Η Άντζελα είναι κάτοχος στην κατηγορία atomweight στο ONE Championship, ενώ ο αδελφός τους, Κρίστιαν, είναι πρωταθλητής ONE ελαφρών βαρών. Το ONE είναι η μεγαλύτερη προωθητική ενέργεια του MMA στην Ασία.

Η 18χρονη αθλήτρια είχε το παρατσούκλι «The Prodigy». Κέρδισε τους τρεις πρώτους αγώνες της σε ONE, αλλά είχε πάρει άδεια το 2022 για να επικεντρωθεί στην αποφοίτησή της από το γυμνάσιο. Ήταν επίσης παγκόσμια πρωταθλήτρια νεανίδων στη σύγχρονη παραλλαγή του παγκρατίου, μια μορφή αρχαίας ελληνικής πάλης.

Συμμετείχε στενά στις καριέρες των αδελφών της και τους έφτιαχνε κέικ μετά από αγώνες. Τον Δεκέμβριο δήλωσε ότι η πρόσφατη κατάκτηση του παγκόσμιου τίτλου από τον αδελφό της αποτέλεσε έμπνευση.

«Είμαι τόσο περήφανη για τον μεγάλο μου αδελφό», είπε. «Απλά να μπορώ να είμαι στο γυμναστήριο και να τον βλέπω να δουλεύει τόσο σκληρά σε όλες τις προπονήσεις του, και να βλέπω τον αγώνα και να τον βλέπω να εξελίσσεται τόσο όμορφα».

Ο πρόεδρος του ONE, Chatri Sityodtong, απέτισε φόρο τιμής στην Βικτόρια.

«Γνώρισα για πρώτη φορά την Βικτόρια όταν ήταν 11 ετών», έγραψε σε ανάρτηση στο Facebook. «Την παρακολούθησα να ανθίζει με τα χρόνια ως αθλήτρια πολεμικών τεχνών και ως άνθρωπος. Θυμάμαι πάντα να σκέφτομαι πόσο σοφή, στοχαστική και ανιδιοτελής ήταν παρά το μικρό της ηλικίας της. Φυσικά, ήταν ένα εξαιρετικό θαύμα των πολεμικών τεχνών ακόμη και τότε, αλλά μπορούσα να δω ότι ήταν πολύ περισσότερα από αυτό. Η Βικτόρια είχε την πιο αγνή χρυσή καρδιά και ένα λαμπρό μυαλό. Πρόσεχε τους άλλους πριν από τον εαυτό της. Ήθελε να χρησιμοποιήσει τη ζωή της για να βοηθήσει τον κόσμο. Θα θυμάμαι πάντα τη Βικτόρια για την όμορφη και πολύτιμη ψυχή που ήταν».

Με πληροφορίες από Guardian

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM