Χρυσό μετάλλιο για την 7χρονη Αναστασία Ρεκτσίνη στους Παναιγυπτιακούς Αγώνες ρυθμικής γυμναστικής

Χρυσό μετάλλιο για την 7χρονη Αναστασία Ρεκτσίνη στους Παναιγυπτιακούς Αγώνες ρυθμικής γυμναστικής Facebook Twitter
0

Σπουδαία διάκριση πέτυχε μία 7χρονη Ελληνίδα στην Αίγυπτο, που κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στους Παναιγυπτιακούς Αγώνες ρυθμικής γυμναστικής.

Η Αναστασία Ρεκτσίνη από το Κάιρο, ανέβηκε στο υψηλότερο βάθρο στους αγώνες που διεξήχθησαν στις 9 Νοεμβρίου, στην κατηγορία παίδων έως οκτώ ετών.


Η Αναστασία είναι κόρη του Ευστράτιου Ρεκτσίνη και της Μάι Χούρι, και εγγονή του επί πολλά χρόνια Διευθυντή της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, Αντώνη Ρεκτσίνη.Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η επιτυχία της μικρής Αιγυπτιώτισσας σκόρπισε χαρά στην ελληνική παροικία της αιγυπτιακής πρωτεύουσας.

Σε παλιότερες εποχές, αρκετοί Έλληνες της Αιγύπτου είχαν διακριθεί για τις αθλητικές επιδόσεις τους σημειώνοντας πολλές επιτυχίες. Η συρρίκνωση όμως της κοινότητας περιόρισε, όπως ήταν φυσικό, τη συμμετοχή και τα μετάλλια. Με την μεγάλη επιτυχία της, η μικρή Αναστασία Ρεκτσίνη ανανεώνει την παρουσία του ελληνικού αθλητισμού στη χώρα του Νείλου.

 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανοί ποδηλάτες πίστας υπέστησαν πολλαπλά κατάγματα μετά από σύγκρουση με αυτοκίνητο

Αθλητισμός / Γερμανοί ποδηλάτες πίστας υπέστησαν πολλαπλά κατάγματα μετά από σύγκρουση με αυτοκίνητο

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γερμανικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, το ατύχημα σημειώθηκε τη Δευτέρα, καθώς οι ποδηλάτες, ανάμεσά τους οι κάτοχοι μεταλλίων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πίστας 2024, Μπέντζαμιν Μπους και Μπρούνο Κέσλερ, ξεκινούσαν προπόνηση από ξενοδοχείο στην Πάλμα
LIFO NEWSROOM
Μίμης Δομάζος: Στη Μητρόπολη το τελευταίο αντίο στον «Στρατηγό» του Παναθηναϊκού

Αθλητισμός / Μίμης Δομάζος: Στη Μητρόπολη το τελευταίο αντίο στον «Στρατηγό» του Παναθηναϊκού

Από τις 9 το πρωί της Δευτέρας η σορός του Μίμη Δομάζου τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα με εκατοντάδες ανθρώπους να περνούν για να αποτίσουν φόρο τιμής στον αρχηγό του Παναθηναϊκού
LIFO NEWSROOM