Σε επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι υποβλήθηκε ο 60χρονος Ντιέγκο Μαραντόνα.

 

Στον «ζωντανό θρύλο» του παγκόσμιου ποδοσφαίρου εντοπίστηκε αιμάτωμα στο κεφάλι μετά την αξονική στην οποία υποβλήθηκε και κρίθηκε απαραίτητο να χειρουργηθεί άμεσα. Πρόκειται για μια κατάσταση η οποία συχνά προκαλείται από τραυματισμό στο κεφάλι, που μπορεί να ασκήσει πίεση στον εγκέφαλο.

 

«Ο οργανισμός του Ντιέγκο τα πήγε πολύ καλά στην εγχείρηση», ήταν το αισιόδοξο μήνυμα του προσωπικού του γιατρού Λεοπόλντο Λουκ και πρόσθεσε:«Τώρα πρέπει να τον παρακολουθήσουμε, αλλά είναι όλα ελεγχόμενα. Είναι μια επέμβαση ρουτίνας, δεν είναι περίπλοκη, αλλά δεν παύει να είναι μια εγχείρηση στο κεφάλι» τόνισε ο έμπειρος γιατρός που επεσήμανε ότι το χειρουργείο διήρκησε 80 λεπτά.

 

Περίπου 50 θαυμαστές συγκεντρώθηκαν μπροστά από την κλινική Olivos, στα προάστια του Μπουένος Άιρες κι όταν ενημερώθηκαν ότι εγχείρηση πήγε καλά φώναζαν ρυθμικά το όνομα του Μαραντόνα.

 

Ο Μαραντόνα, ο οποίος κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο με την Αργεντινή το 1986 και έπαιξε για την Μπόκα Τζούνιορς, τη Βαρκελώνη, τη Νάπολη και τη Σεβίλλη, εμφανίστηκε για τελευταία φορά δημοσίως την Παρασκευή, την ημέρα των γενεθλίων του.