Μόλις στα 22 της χρόνια, η Γιαπωνέζα τενίστρια Ναόμι Οσάκα έγινε η πιο ακριβοπληρωμένη αθλήτρια στον κόσμο, κερδίζοντας 37,4 εκατ. δολάρια το περασμένο έτος και εκτοπίζοντας από την πρώτη θέση τη συναθλήτριά της Σερένα Γουίλιαμς.

 

Σύμφωνα με το Forbes, τα κέρδη αυτά (1.4 εκατ. δολ υψηλότερα από της 38χρονης Γουίλιαμς) προήλθαν από χρηματικά έπαθλα και χορηγίες για την 22χρονη Οσάκα που έχει δύο Grand Slam ήδη στην κατοχή της. 

 

Από τη στιγμή που το περιοδικό Forbes άρχισε να καταγράφει τα κέρδη (και των) αθλητριών το 1990, οι τενίστριες βρίσκονται σταθερά στην κορυφή της ετήσιας λίσταας.

 

Η Οσάκα, με πατέρα από την Αϊτή και μητέρα από την Ιαπωνία, είναι 29η στη λίστα του περιοδικού με τους 100 πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές του 2020 - τέσσερις θέσεις πάνω από τη Γουίλιαμς.

 

Στην πρώτη θέση των πιο ακριβοπληρωμένων αθλητριών παγκοσμίως βρισκόταν τα τέσσερα τελευταία χρόνια η Σερένα Γουίλιαμς, με 23 τίτλους Γκραν Σλαμ.

 

Εν όψει Ολυμπιακών του Τόκιο -που, λόγω πανδημίας κορωνοϊού, αναβλήθηκαν για το καλοκαίρι τού 2021- η Οσάκα είχε αναδειχτεί σε δημοφιλέστατη μορφή χορηγιών, κλείνοντας συμφωνίες εκατομμυρίων με διεθνείς μπράντες -όπως Nike και Nissan.

 

Η πλήρης λίστα θα δημοσιευτεί την ερχόμενη εβδομάδα.

 

Με πληροφορίες από BBC