Γραμμένος- ΕΠΟ: Καταδικαστέα η κίνηση Σαββίδη- Εγγυώμαι πως δεν θα γίνει Grexit

Γραμμένος- ΕΠΟ: Καταδικαστέα η κίνηση Σαββίδη- Εγγυώμαι πως δεν θα γίνει Grexit Facebook Twitter
(ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
0

Για την εικόνα του Ιβάν Σαββίδη με το όπλο, το Grexit, την FIFA και την διαιτησία, τη δικαιοσύνη και όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο ποδόσφαιρο μίλησε στον Σκάι ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος. 

Για την εικόνα του Σαββίδη με το όπλο: Εγώ δεν είμαι άνθρωπος που παίρνει αποφάσεις και κάνει δηλώσεις εν βρασμώ. Όλο αυτό το διάστημα συζήτησα με συνεργάτες μου και αποφασίσαμε πως θα λύσουμε το πρόβλημα. Ο Σαββίδης έκανε μια κίνηση που είναι καταδικαστέα και αν δεν κάνω λάθος ζήτησε συγνώμη. Αλλά το θέμα είναι όλο το ποδόσφαιρο που δεν παρουσιάζει καλή εικόνα.

Για τo GREXIT: Θα το πω ξεκάθαρα για μια τελευταία φορά. Αυτή η διοίκηση θα κάνει όσα πρέπει να κάνει και το GREXIT που κάποιοι θέλουν τόσο πολύ δεν θα γίνει. Το εγγυώμαι προσωπικά. Αυτό που πρέπει να κάνουμε θα το κάνουμε.

Για την επιστολή που περιείχε μια σφαίρα και αν φοβάται για την ζωή του: Όχι δεν με έχει επηρεάσει καθόλου. Για να είμαι ειλικρινής το αίσθημα εκείνων την ημερών ήταν πίκρας και απογοήτευσης. Δεν είναι και το καλύτερο για τον καθένα να του στέλνουν μια επιστολή και μία σφαίρα. Ήταν απειλητική και προφανώς επρόκειτο από το ποδόσφαιρο. Δεν άλλαξε καθόλου την στάση μου και ούτε θα την αλλάξει. Δεν είναι στο χέρι το δικό μου η προστασία μου. Είναι στο χέρι αστυνομίας και Κυβέρνησης και εγώ είμαι αναγκασμένος να ζω με προστασία.

Για το VAR: Το VAR δεν λύνει 100% το πρόβλημα γιατί υπάρχει και το ανθρώπινο λάθος. Η άποψή μου είναι κανείς δεν θέλει το VAR στο ποδόσφαιρο γιατί το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι των λαθών. Είναι παιχνίδι συναισθημάτων και αλλάζουν αυτά αναλόγως το λάθος. Προσωπικά όμως είμαι υπέρμαχος του VAR παρότι το ποδόσφαιρο δεν πρέπει να χρειάζεται την τεχνολογία. Είναι ένα αναγκαίο κακό. Ο διαιτητής θα βλέπει την εικόνα στο γήπεδο. Θα υπάρχει ο υπεύθυνος, αλλά η τελική απόφαση θα ανήκει στον διαιτητή του αγώνα. Αυτός στο κεντρικό δωμάτιο θα τον ειδοποιεί αλλά η απόφαση θα είναι του διαιτητή.

Για την FIFA και την διαιτησία: Η FIFA έχει την εποπτεία για την διαιτησία και την έχει και αποκλειστικά. Όταν ανέλαβα την ΕΠΟ είδα πως οφείλεται στους διαιτητές ένα μεγάλο ποσό για ματς της Super League. Η ΕΠΟ έβαλε πλάτη και πλέον κάθε ΠΑΕ προκαταβάλει τα χρήματα. Η Ομοσπονδία δεν μπορεί να τα δώσει στους διαιτητές γιατί από 1/1 έχει αλλάξει η νομοθεσία για την ασφαλιστική εισφορά και δεν μπορούμε να τους πληρώσουμε. Εμείς θα δώσουμε έναντι χρήματα στους διαιτητές υπολογίζοντας ασφαλιστική εισφορά γιατί έχουμε τα χρήματα και δεν μπορούμε να τους πληρώσουμε. Το ίδιο θα γίνει και με τους διαιτητές της Football League.

Για το πόσο διάστημα χρειάζεται για να φτιάξουν τα κακώς κείμενα: Θέλουμε χρόνο. Νομίζω πως μετά την τροποποίηση των κανονισμών που θα γίνει μέσα στον Ιούνιο θα πρέπει κάποια στιγμή να τρέξουμε ότι έχουμε βάλει στην ατζέντα μας. Θα πρέπει να δουλεύουμε για αποκατάσταση πραγμάτων που απαιτούν χρόνο.

Για το εάν μετάνιωσε: Όχι δεν έχω μετανιώσει καθόλου. Μπορεί όλα αυτά να δυσκολεύουν την ζωή μου γιατί δεν έχω την δυνατότητα της ελεύθερης κίνησης και διακίνησης, γιατί είμαι ένας άνθρωπος εξωστρεφής γιατί ζούσα με παρέες και φίλους που τα έχω χάσει. Αυτό με έχει φέρει στα όριά μου αλλά το διακύβευμα που είναι να φτιάξει το ποδόσφαιρο είναι μεγαλύτερο.

Για την επιτροπή για τις εκλογές της ΕΠΟ: Σεβαστή η έρευνα και για την δική του μου εκλογή. Να κάνει αυτό που πρέπει και να φτάσουμε σε αποτέλεσμα αν μπορεί. Ο Σαββίδης, Μελισσανίδης και αρχικά ο Αλαφούζος στήριξαν την δικιά μου εκλογική ομάδα. Αυτό είναι αληθές. Όποιος όμως έχει τα στοιχεία ας τα προσκομίσει για να λάμψει η αλήθεια. Αν τα έχει ο κύριος Μητρόπουλος ας το κάνει και εκεί θα δούμε.

Για το VAR και τα δικαστικά όργανα: Το VAR θα συμβάλλει στην καλύτερη εικόνα της διαιτησίας και στην μείωση των λαθών. Κανείς δεν μπορεί να παίζει με τα δικαστικά όργανα που έχουν και τακτικούς δικαστές. Εσείς θυμάστε τους αγώνες που είχα κάνει πριν χρόνια όταν ζητούσα τακτικούς δικαστές, οπότε δεν θα εμπλακούμε. Δεν είναι καλή η εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου προς τα έξω και αυτό είναι γνωστό. Όταν υπάρχει η διεθνής Ομοσπονδία δεν μπορείς να φωνάζεις. Αν στο κάνουν αδίκως έχεις τα επιχειρήματα και θα τα πάρουν τις επόμενες ημέρες.

Για το εάν παραιτηθεί αν υπάρξει GREXIT: Υπάρχει σοβαρός άνθρωπος που θα επέλθει το GREXIT που να μείνει στην θέση του;

Για την δικαιοσύνη: Κανείς δεν θα παρέμβει στην δικαιοσύνη. Κανείς όμως. Υπάρχει ένας προβληματισμός εδώ. Πάω να επιλέξω έναν δικαστή: με τι κριτήρια τον επιλέγω; Του καλού, του κακού; Και πως το γνωρίζω; Όμως επίσης επειδή υπάρχει ικανός αριθμός να επιλέξεις είναι ένα επιχείρημα. Αλλά είναι κακό να λέμε πως αυτός ο δικαστής είναι καλός ή κακός. Πρέπει να απολαμβάνουν όλοι την σιγουριά μας πως κάνουν σωστά την δουλειά τους. Ελεγχόμενος και ελέγχων. Επιλέγεις έναν τακτικό δικαστή και δεν γίνεται να λες πως δεν είναι καλός.

Για τον δικαστή Σκουτέρη: Διενεργείται μια πειθαρχική διαδικασία. Να μην το σεβαστούμε αυτό; Να μην σεβαστούμε την έρευνα; Τι θα πείτε αν αύριο ο κύριος Σκουτέρης απαλλαγεί από όλα;

Για το timing που βγήκε η απόφαση για το ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Εσείς λέτε πως η απόφαση περίμενε την αναχώρηση του Πρωθυπουργού από την Θεσσαλονίκη για να μην γίνουν επεισόδια. Και τι θέλετε να ακούσετε από εμένα; Δεν θα σχολιάσω καμία απόφαση. Από την καινούρια χρονιά τέρμα οι αναβολές. Καμία ή έστω μία και αυτή για σπουδαίο λόγο. Θα τελειώσουμε με όλα αυτά. Τέλος. Δεν θα μπορεί να συνεχιστεί αυτό και να έχουμε τρεις και τέσσερις αναβολές.

Για την χειραγώγηση των αγώνων: Θίγετε ένα μεγάλο πρόβλημα, αυτό της χειραγώγησης των αγώνων. Φυσικά και υπάρχουν στημένα παιχνίδια. Υπάρχουν και θα υπάρχουν. Το θέμα είναι το νομικό σου πλαίσιο να δίνει την δυνατότητα στον δικαστή να κάνει την δουλειά του.

Για τις δηλώσεις και ποσταρίσματα από παράγοντες και ανθρώπους του ποδοσφαίρου: Εκ του αποτελέσματος φάνηκε πως έκανα λάθος και για αυτό το λάθος απολογούμαι. Είναι αποκλειστικά δικό μου και δεν φταίει κανένας άλλος. Πίστευα πως με διάλογο θα μπορούσαμε να το είχαμε αποτρέψει. Πλέον αυτό θα αλλάξει και θα υπάρχει παραπομπή στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Για το πως μπορεί να μιλάει με Μποροβήλο που έχει καταδικαστεί και με Γκαγκάτση: Αν αθωωθούν από τις κατηγορίες τι θα μου πείτε; Πως καλό συζητούσα μαζί τους; Θα έπρεπε δηλαδή να παρέμβω στην Super League και να αξιώσω να συνομιλώ με ανθρώπους που δεν έχουν καταδικαστεί; Ο κύριος Μποροβήλος καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό αλλά υπάρχουν εφέσεις. Ας έρθει το αποτέλεσμα από την επιτροπή δεοντολογίας. Το τεκμήριο αθωότητας ισχύει μέχρι αμετακλείτου απόφασης. Έκρινε η δεοντολογία; Όχι. Οπότε ας περιμένουμε λίγο.

Για Γκαγκάτση: Δεν γνωρίζω αν είναι νόμιμη η παρουσία του ως νομικός σύμβουλος. Αλλά η ίδια η Λίγκα δεν κάνει τίποτα γι' αυτό. Εμείς τι να κάνουμε; Οι ίδιοι δεν ασχολούνται.

Για την κάρτα υγείας: Το ζήτημα αυτό είναι πολύ σοβαρό όχι μόνο με την ποινική διάσταση αλλά και την αστική. Ασκήθηκε μια δίωξη και η ΕΠΟ παρίσταται, αλλά το να μην πάει ο μάρτυρας δεν είναι θέμα της ΕΠΟ αλλά του εισαγγελέα. Αυτός πρέπει να απαιτήσει να βρεθεί ο μάρτυρας στο δικαστήριο.

Πηγή: gazzetta.gr

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών. Δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για την συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ