Γιάννης Αντετοκούνμπο: Το 2020 σκέφτηκα να εγκαταλείψω το μπάσκετ

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Το 2020 σκέφτηκα να εγκαταλείψω το μπάσκετ Facebook Twitter
Φωτ.: Instagram
0

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αποκάλυψε ότι σκέφτηκε σοβαρά να εγκαταλείψει το μπάσκετ το 2020.

«Το 2020 σκέφτηκα να εγκαταλείψω το μπάσκετ», αποκάλυψε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σε συνέντευξή του στο Milwaukee journal sentinel.

«Είμαι πολύ πεισματάρης» παραδέχτηκε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. «Αν κάτι δεν με κάνει ευτυχισμένο, δεν το κάνω. Θα μείνω σπίτι, μαζί με τα παιδιά μου θα μείνω με την οικογένειά μου και θα προσπαθήσω να είναι χαρούμενος. Δεν με νοιάζει» είπε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ο ίδιος είπε ότι σκέφτηκε να εγκαταλείψει το μπάσκετ την περίοδο, που μόλις είχε υπογράψει ο νέο του συμβόλαιο με τους Μιλγουόκι Μπακς.

«Και αυτό ήταν ακριβώς αφού είχα υπογράψει το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ιστορία του NBA» είπε. «Το 2020, ήμουν έτοιμος να εγκαταλείψω το μπάσκετ. Έκανα και την σχετική κουβέντα με τους υπεύθυνους (της ομάδας)» όπως είπε.

«Και φυσικά όλοι με κοίταζαν σαν να είμαι τρελός. Μόλις υπέγραψες το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ιστορία του ΝΒΑ και θες να εγκαταλείψεις το μπάσκετ και όλα αυτά τα χρήματα;» του είπαν.

«Μπορείς να πάρεις τα χρήματα και να τα βάλεις στον ...» απάντησε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ζητώντας συγγνώμη για την έκφραση που χρησιμοποίησε.

«Δε με νοιάζει αυτό. Με νοιάζει η χαρά. Είμαι ένας χαρούμενος άνθρωπος. Ο πατέρας μου δεν είχε τίποτα (υλικό). Είχε όμως εμάς. Ήταν ο πιο πλούσιος άνθρωπος στη Γη επειδή είχε τα παιδιά του. Είχε μία όμορφη οικογένεια. (Υλικά) δεν είχε τίποτα. Αυτό για μένα δεν σημαίνει τίποτα».

Μιλώντας για το στρες και την ψυχική υγεία αποκάλυψε ότι νεότερος δεν καταλάβαινε. «Είναι απλά μπάσκετ. Παίξε» σκεφτόταν.
Μεγαλώνοντας ωστόσο κατάλαβε. «Το να είσαι MVP, να προσπαθείς να κερδίσεις το πρωτάθλημα, να προσπαθείς να βοηθάς τους συμπαίκτες σου να είναι σπουδαίοι, και μετά καταλαβαίνεις (την πίεση)». είπε.

«Το θέμα της ψυχικής υγείας είναι πολύ σημαντικό για μένα» είπε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. «Όλοι –όπου κι αν βρίσκομαι– όλοι με παρακολουθούν» είπε και αφηγήθηκε μία ιστορία.

«Ήμουν στο Ορλάντο. Περπατούσα στο ξενοδοχείο και ήταν τρία μικρά παιδιά. Ήμασταν σε αυτό το ξενοδοχείο που ήταν πέντε λεπτά μακριά από το Disney World. Εκεί ήταν μία κυρία μάλλον με τα εγγόνια της. Ήταν περίπου 55, 60 ετών – ήταν στην ηλικία της μαμάς μου. Και τα παιδιά ήταν μικρότερα, 5, 6, 7 ετών. Και είπε, "παιδιά, ξέρετε ποιος είναι αυτός;" Όχι, δεν είχαν ιδέα. ήταν ενθουσιασμένα επειδή θα πήγαιναν στο Disney World. Αυτός είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο" είπε».

«Ναι, είναι καλό να το ακούς αυτό, αλλά είναι και μεγάλη πίεση. Για να είσαι ο καλύτερος, πρέπει να παίζεις σαν τον καλύτερο. Πρέπει να εξασκηθείς όπως ο καλύτερος. Πρέπει να έχεις τον εαυτό σου σαν να είναι ο καλύτερος. Πράγμα που δεν είναι εύκολο.

«Όσο και αν λένε οι άνθρωποι, ότι το χειρίζομαι καλά, γιατί αυτή είναι η προσωπικότητά μου, είναι δύσκολο» παραδέχθηκε.

«Δεν είναι εύκολο» είπε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ