ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Ευρωπαϊκό κολύμβησης: Δύο μετάλλια σε λίγα λεπτά- «Ασημένιος» ο Χρήστου, χάλκινο ο Γκολομέεβ

Ευρωπαϊκό κολύμβησης: Δύο μετάλλια σε λίγα λεπτά- «Ασημένιος» ο Χρήστου, χάλκινο ο Γκολομέεβ Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EPA
0

Δύο μετάλλια μέσα σε λίγα λεπτά πανηγύρισε η ελληνική ομάδα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης στη Ρώμη, χάρη στον Απόστολο Χρήστου και τον Κρίστιαν Γκολομέεβ

Ο Απόστολος Χρήστου κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στα 100 μ. ύπτιο, μετά τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης που κατέκτησε στα 50 μ. ύπτιο. Λίγα λεπτά νωρίτερα, ο Κρίστιαν Γκολομέεβ είχε κερδίσει το χάλκινο μετάλλιο στα 50 μ. ελεύθερο.  

Στον τελικό των 100 μ. ύπτιο, ο Απόστολος Χρήστου τερμάτισε σε 52.24, χάνοντας με μικρή διαφορά το χρυσό μετάλλιο από τον κάτοχο του παγκοσμίου ρεκόρ, Τόμας Τσεκόν, ο οποίος νίκησε με 52.21. Τρίτος τερμάτισε ο Γάλλος Γιοάν Εντόι Μπρουάρ, με 52.92. 

Με την εμφάνισή του στη Ρώμη, ο Απόστολος Χρήστου ισοφάρισε την καλύτερη παρουσία Έλληνα κολυμβητή σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ακολουθώντας τα χνάρια του Άρη Γρηγοριάδη, ο οποίος το 2008 στο Αϊντχόφεν είχε επίσης κερδίσει το χρυσό στα 50 μ. ύπτιο και το αργυρό στα 100 μ. ύπτιο. Επίσης, ο 26χρονος έγινε ο πρώτος Έλληνας με τέσσερα ευρωπαϊκά μετάλλια σε ένα αγώνισμα. 

Λίγα λεπτά νωρίτερα, ο Κρίστιαν Γκολομέεβ ήταν και πάλι συνεπής στο ραντεβού του με το βάθρο, για μία ακόμη μεγάλη διοργάνωση. Τερμάτισε τρίτος στα 50 μ. ελεύθερο με 21.75, για να εξασφαλίσει μια θέση στο βάθρο για τρίτο διαδοχικό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Στη συλλογή του έχει το αργυρό του 2018 και ένα χάλκινο από το 2021, στο ίδιο αγώνισμα. Νικητής των 50 μ. ελεύθερο ήταν ο Βρετανός Μπεν Πράουντ με 21.58, ενώ το αργυρό μετάλλιο κέρδισε ο Ιταλός Λεονάρντο Ντεπλάνο με 21.60. 
 

Αθλητισμός
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ