Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου: Ο 39χρονος Τσιάμης προκρίθηκε στον τελικό του τριπλούν

Άλμα του Δημήτρη Τσιάμη Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Στα 39 του χρόνια ο Δημήτρης Τσιάμης κατάφερε κάτι που δεν είχε πετύχει έως τώρα στην μακρά καριέρα του: προκρίθηκε στον τελικό Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κλειστού στίβου.

 

Χάρη στο άλμα του στα 16,38 μ., στην τρίτη προσπάθειά του στον προκριματικό της διοργάνωσης που γίνεται στο Τορούν, ο Τσιάμης πήρε το «εισιτήριο» για τον τελικό του τριπλούν που θα διεξαχθεί την Κυριακή.



Αξίζει να σημειωθεί ότι στα 39 του ο Τσιάμης είναι ο γηραιότερος αθλητής που μετέχει σε αυτό το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου.

 


Από τις ελληνικές εμφανίσεις που ξεχώρισαν σήμερα ήταν και εκείνη της Ειρήνης Βασιλείου. Στον προκριματικό των 400 μ. τερμάτισε πρώτη στη σειρά της σε 52.76, βελτιώνοντας το ατομικό ρεκόρ και προκρίθηκε στον ημιτελικό που θα γίνει το απόγευμα.



Ο Τεντόγλου διεκδικεί ξανά το χρυσό



Απόψε θα έχουμε και την πρώτη ελληνική συμμετοχή στους τελικούς της διοργάνωσης (στις 21:20), καθώς ο Μίλτος Τεντόγλου επιδιώκει να διατηρήσει τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης κλειστού στίβου στο μήκος, τον οποίο κατέκτησε πριν από δύο χρόνια.



Στον χθεσινό προκριματικό ο 23χρονος άλτης με άνεση πήρε το «εισιτήριο» για τον τελικό, με άλμα στα 8,04 μέτρα. Ο Τεντόγλου έχει πάει στο Τορούν με την καλύτερη φετινή επίδοση στην Ευρώπη, χάρη στο 8,21 μ. που έχει πετύχει.



Ο Τομπίας Μόντλερ αποτελεί τον μεγάλο του αντίπαλο. Ο Σουηδός, που πέτυχε χθες την καλύτερη επίδοση του προκριματικού με άλμα στα 8,18 μέτρα, ήταν δεύτερος πίσω από τον Τεντόγλου στο προηγούμενο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου.

 

Εκτός από τον Τεντόγλου και τον Τσιάμη, που προκρίθηκαν στον τελικό των αγωνισμάτων τους, ελληνική παρουσία θα υπάρχει σε έναν ακόμη, εκείνον του επί κοντώ γυναικών. Η Ελένη Πόλακ θα μετάσχει αύριο, Σάββατο, στον απευθείας τελικό του αγωνίσματος (19:45) και έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει ένα μετάλλιο. Η Πόλακ έχει την τρίτη φετινή επίδοση ανάμεσα στις μετέχουσες αθλήτριες, με άλμα στα 4,71 μέτρα.

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM