Ευρωμπάσκετ 2022: Πρωταθλήτρια Ευρώπης ξανά η Ισπανία - Νίκησε τη Γαλλία 88-76

Ευρωμπάσκετ 2022: Πρωταθλήτρια Ευρώπης ξανά η Ισπανία - Νίκησε τη Γαλλία 88-76 Facebook Twitter
0

Τη βαριά φανέλα της υπερασπίστηκε και δικαίωσε η Ισπανία που στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης για 4η φορά στην ιστορία της με νίκη 88-76 επί της Γαλλίας, στον τελικό του Ευρωμπάσκετ, στο Βερολίνο.

Κόντρα στις προβλέψεις και τις απουσίες, ο πλούσιος πάγκος του Σέρχιο Σκαριόλο κατάφερε να κυριαρχήσει της εθνικής Γαλλίας, με τη «Φούρια Ρόχα» να αναδεικνύεται πρωταθλήτρια Ευρώπης ξανά μετά το 2009, 2011, 2015.

Ανώτερη της Γαλλίας για 40 λεπτά, στον τελικό του 41ου Ευρωμπάσκετ, με άμυνα για σεμινάριο και με έναν «διαστημικό» Χουάντσο Ερνανγκόμεθ (με 27 πόντους, με 7/9 τρίποντα και 5 ριμπάουντ), επικράτησε με 88-76 των «μπλε», στη Mercedes-Benz Arena του Βερολίνου και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Με μια ανανεωμένη και νεανική ομάδα, με μοναδικό... παλιό «αστέρα» τον αρχηγό της, Ρούντι Φερνάντεθ στα 37 χρόνια του, και χωρίς την πλειονότητα των μεγάλων παικτών που την είχαν οδηγήσει στην κατάκτηση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος το 2019 στη Κίνα! Ο Σέρτζιο Σκαριόλο και η ομάδα του δεν ήταν στα φαβορί για το χρυσό μετάλλιο στο 41ο Ευρωμπάσκετ, αλλά μια ομάδα που θα "έχτιζε" σε αυτή τη διοργάνωση για το μέλλον. Και τελικά, οι Ίβηρες κατέκτησαν το 7ο συνεχόμενο μετάλλιο και 10ο στα 11 τελευταία Ευρωμπάσκετ!  

Πατώντας γερά στο παρκέ από το πρώτο λεπτό του τελικού ξέφυγε με +21 (47-26) στη 2η περίοδο κι άφησε τους ασημένιους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, Γάλλους να... κυνηγούν. Τους άφησε με το ασημένιο μετάλλιο, το 3ο στην Ιστορία των «μπλε» (1949, 2011, 2022), έστω κι αν κατάφεραν να μειώσουν ακόμη και στο -3 (49-46). 

Στον μικρό τελικό, η Γερμανία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, επικρατώντας της Πολωνίας με 82-69.

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM