Εξοργισμένος ο Μαρεγκά της Πόρτο αποχώρησε από τον αγώνα μετά από ρατσιστική επίθεση

Εξοργισμένος ο Μαρεγκά της Πόρτο αποχώρησε από τον αγώνα μετά από ρατσιστική επίθεση Facebook Twitter
0

Εξοργισμένος ο ποδοσφαιριστής της Πόρτο Μούσα Μαρεγκά εγκατέλειψε το γήπεδο εν μέσω του αγώνα, λέγοντας ότι δέχθηκε ρατσιστική επίθεση από τους οπαδούς στον αγώνα με την Βιτόρια Γκιμαράες.

Ο 28χρονος Μαρεγκά με καταγωγή από το Μάλι, έφυγε στο 69ο λεπτό, εννέα λεπτά μετά το γκολ του που θα έδινε τη νίκη στην Πόρτο με 2-1. Πανηγυρίζοντας το γκολ του, έδειξε το δέρμα του οι οπαδοί της Βιτόρια άρχισαν να απαντούν με ρατσιστικά συνθήματα και ύβρεις. Ο  επιθετικός έφυγε κάνοντας άσεμνες χειρονομίες και ενώ συμπαίκτες και αντίπαλοι παίκτες προσπάθησαν να τον πείσουν να παραμείνει.

Σε ένα ποστ στο Instagram, ο Μαρεγκά ξέσπασε λέγοντας ότι οι οπαδοί «που έρχονται στο γήπεδο για να αφήσουν ρατσιστικές κραυγές ήταν ηλίθιοι».


Στο ποστ του στο Instagram, o ποδοσφαιριστής είπε επίσης «Και ευχαριστώ  τους διαιτητές που δεν με υπερασπίστηκαν και μου έδωσαν μια κίτρινη κάρτα επειδή υπερασπίστηκα το χρώμα του δέρματός μου».

Εξοργισμένος ο Μαρεγκά της Πόρτο αποχώρησε από τον αγώνα μετά από ρατσιστική επίθεση Facebook Twitter
Εξοργισμένος ο Μαρεγκά της Πόρτο αποχώρησε από τον αγώνα μετά από ρατσιστική επίθεση Facebook Twitter

Ο προπονητής της Πόρτο, Σέρτζιο Κονσεϊσάο δήλωσε: «Είμαστε οικογένεια ανεξάρτητα από την εθνικότητα, το χρώμα του δέρματος, το χρώμα των μαλλιών, είμαστε άνθρωποι, αξίζουμε σεβασμό και αυτό που συνέβη εδώ είναι ατυχές. Είμαστε αγανακτισμένοι με αυτό που συνέβη, ξέρω το πάθος που υπάρχει για τη Βιτόρια και νομίζω ότι οι περισσότεροι από τους οπαδούς δεν συμφωνούν με τη στάση ορισμένων ανθρώπων που προσέβαλαν τον Μούσα από την αρχή του αγώνα».

Η Πόρτο στην ιστοσελίδα της χαρακτήρισε το περιστατικό ως «μια θλιβερή κατάσταση που θα έπρεπε να κάνει το club της Γκιμαράες και το πορτογαλικό ποδόσφαιρο να κοκκινίζει από ντροπή».

 
Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η στιγμή της εισόδου των Αντετοκούνμπο – Ντρισμπιώτη και της ελληνικής αποστολής στον Σικουάνα

Αθλητισμός / Ολυμπιακοί Αγώνες: Η στιγμή της εισόδου των Αντετοκούνμπο – Ντρισμπιώτη και της ελληνικής αποστολής στον Σηκουάνα

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, μαζί με την υπόλοιπη ελληνική αποστολή, πρωταγωνίστησαν στην αρχή της τελετής έναρξης
LIFO NEWSROOM
Ολυμπιακοί Αγώνες: Αντετοκούνμπο και Εθνική Μπάσκετ με πούλμαν στο Παρίσι λόγω του σαμποτάζ στα τρένα

Αθλητισμός / Ολυμπιακοί Αγώνες: Αντετοκούνμπο και Εθνική Μπάσκετ με πούλμαν στο Παρίσι λόγω του σαμποτάζ στα τρένα

Λίγες ώρες πριν την Τελετή Έναρξης - Η Εθνική Μπάσκετ εδρεύει στη Λιλ όπου θα διεξαχθούν οι αγώνες του ομίλου της και βρίσκεται ήδη καθ' οδόν για Παρίσι
LIFO NEWSROOM
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οδηγός επιβίωσης για αρχάριους και μη από την Έλενα Μπουζαλά

Αθλητισμός / Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οδηγός επιβίωσης για αρχάριους και μη

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Έλενα Μπουζαλά που έχει καλύψει ήδη τέσσερις διοργανώσεις και ετοιμάζεται για την πέμπτη απαντά σε όλες μας τις ερωτήσεις: τα all time classic αθλήματα, οι φετινές πιθανές ανατροπές, τα «σιγουράκια» της ελληνικής αποστολής, οι εκπλήξεις και πώς είναι τελικά να ζεις τους Ολυμπιακούς Αγώνες από τόσο κοντά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΦΙΛΙΩ ΡΑΓΚΟΥ