Euro: Στη φυλακή 52χρονος για ρατσιστικό παραλήρημα εναντίον τριών Άγγλων που αστόχησαν στον τελικό

Euro: Στη φυλακή 52χρονος για ρατσιστικό παραλήρημα εναντίον τριών Άγγλων που αστόχησαν στον τελικό Facebook Twitter
Ο Τζέιντον Σάντσο (αριστερά) και ο Μάρκους Ράσφορντ (Πηγή φωτό ΑP)
0

Στη φυλακή κατέληξε ένας άνδρας που επιδόθηκε σε ρατσιστικό παραλήρημα σε live streaming στο Facebook, εναντίον τριών ποδοσφαιριστών της εθνικής Αγγλίας, μετά τον τελικό του Euro 2020

Ο 52χρονος Τζόναθον Μπεστ ανάρτησε ένα παραλήρημα ενάντια στον Μάρκους Ράσφορντ, τον Τζέιντον Σάντσο και τον Μπουκάγιο Σάκα, οι οποίοι αστόχησαν στα πέναλτι κόντρα στην Ιταλία στον τελικό, με αποτέλεσμα να αναδειχθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης η «σκουάντρα ατζούρα». 

Την Τρίτη, ο Μπεστ καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 10 εβδομάδων. Ο 52χρονος οδηγός κλαρκ πιάστηκε όταν συνάδελφος και φίλος του στο Facebook έκανε αναφορά για το βίντεο 18 δευτερολέπτων τόσο στην πλατφόρμα, όσο και την αστυνομία, μετά την άρνηση του Μπεστ να το διαγράψει. Το Facebook κατέβασε τελικά το βίντεο έπειτα από τρεις ημέρες.

«Χρησιμοποίησε τα social media για να διασύρει δημοσίως αυτούς τους τρεις νεαρούς άνδρες που προσπάθησαν να σκοράρουν για την Αγγλία. Όταν τον προσέγγισε φίλος του στο Facebook και του ζήτησε να αφαιρέσει το χυδαία προσβλητικό περιεχόμενο, ο Μπεστ απάντησε “Είναι το προφίλ μου, μπορώ να κάνω ό,τι θέλω”», δήλωσε η Ελέιν Κάζινς από την εισαγγελία. 

Παράλληλα στις δηλώσεις της ευχαρίστησε τον άνθρωπο που ανέφερε αυτό το «φριχτό έγκλημα μίσους» και εξέφρασε την ελπίδα η συγκεκριμένη δίωξη να αποτρέψει τους χρήστες των social media να κάνουν αναρτήσεις μίσους. 
 

Με πληροφορίες από Guardian

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM