Έτοιμο το «Διαμάντι της Ερήμου» - Ένα από τα οκτώ στάδια για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022

Έτοιμο το «Διαμάντι της Ερήμου» - Ένα από τα οκτώ στάδια για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022 Facebook Twitter
0

Ολοκληρώθηκε το τρίτο γήπεδο, το Education City Stadium, για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 στο Κατάρ.

Αποκαλείται «Διαμάντι της Ερήμου», είναι χωρητικότητας 40.000 ατόμων και ένα από τα οκτώ στάδια που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης.

Το κύριο και εντυπωσιακότερο χαρακτηριστικό του γηπέδου είναι το σχήμα του. Τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα σχήματος διαμαντιών στη δομή του επιτρέπουν στο φως να διαπερνά την πρόσοψη που αλλάζει χρώμα.

Έτοιμο το «Διαμάντι της Ερήμου» - Ένα από τα οκτώ στάδια για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022 Facebook Twitter

«Αυτό που το κάνει πολύ ξεχωριστό, το οποίο είναι επίσης σημαντικό στοιχείο για την κληρονομιά μας, είναι η τοποθεσία του, στην καρδιά των εκπαιδευτικών εγκαταστάσεων Education City. Που διαθέτει πολλά κορυφαία ιδρύματα, πανεπιστήμια, σχολεία και αυτό θα είναι ένα στάδιο που θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν μετά το Μουντιάλ ως ψυχαγωγικό και αθλητικό κέντρο» εξηγεί ο Νασέρ Αλ Κατέρ, γενικός διευθυντής της οργανωτικής επιτροπής του Παγκοσμίου Κυπέλου του Κατάρ.

 

Το στάδιο είναι το πρώτο της διοργάνωσης που έλαβε πέντε αστέρια από το Σύστημα Εκτίμησης Παγκόσμιας Βιωσιμότητας. «Όλα τα υπόλοιπα στάδια μας έχουν τέσσερα αστέρια, οπότε είναι άλλος ένας λόγος που το κάνει μοναδικό» σημείωσε ο Κατέρ που τόνισε πως το μεγαλύτερο μέρος των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του σταδίου είναι εσωτερικής παραγωγής ενώ το 25% από αυτά είναι ανακυκλώσιμα.

Ήδη, έχουν ολοκληρωθεί τα στάδια Khalifa International Stadium και Al Janoub Stadium ενώ εντός 2020 εκτιμάται πως θα παραδοθούν άλλα δύο (Al Rayyan και Al Bayt).

Πέραν των καινοτομιών και της ταχείας παράδοσης των εγκαταστάσεων, ωστόσο, η διοργάνωση έχει επικριθεί, μεταξύ άλλων, για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των εργαζομένων και τις σκληρές συνθήκες εργασίας. Κάτι που οι διοργανωτές διαψεύδουν, λέγοντας πως η εικόνα της χώρας τους παρουσιάζεται παραποιημένη διεθνώς.

Με πληροφορίες από CNN

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ