Πειθαρχική δίωξη σε βάρος του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξη Κούγια, άσκησε ο αναπληρωτής υπεύθυνος άσκησης πειθαρχικής δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων, αναφορικά με πρόσφατες δηλώσεις του.

 

Οι πρόσφατες δηλώσεις του Αλέξη Κούγια κατά της ΑΕΚ και του Δημήτρη Μελισσανίδη περί «εγκληματικής οργάνωσης» προκάλεσαν την αντίδραση της ΠΑΕ.

 

Οι «κιτρινόμαυροι» δεν απάντησαν με κάποια ανακοίνωση, αλλά με μήνυση κατά του ιδιοκτήτη της Λάρισας για συκοφαντική δυσφήμηση, η οποία κατατέθηκε από την δικηγόρο της Ένωσης, Έλλη Ρίζου.

 

Ο γνωστός ποινικολόγος με παρέμβαση του σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης στις 03/07 είχε δηλώσει μεταξύ άλλων ότι «ο Μελισσανίδης διευθύνει εγκληματική οργάνωση», γεγονός που ουσιαστικά οδήγησε την ΠΑΕ ΑΕΚ στην απόφαση να αλλάξει στάση και να κινηθεί νομικά εναντίον του.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ

 

«Από τον Αναπληρωτή Υπεύθυνο Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων ασκήθηκε Πειθαρχική Δίωξη σε βάρος του Αλεξίου Κούγια, μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΛΑΡΙΣΑ, για πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται από τις διατάξεις των άρθρων 20Α παρ.1, 2α, 3,4, 25 παρ. 1 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ».