Ελλάδα - Αγγλία: Η ώρα και το κανάλι του κρίσιμου αγώνα

Ελλάδα - Αγγλία: Η ώρα και το κανάλι του κρίσιμου αγώνα Facebook Twitter
Φωτ: Eurokinissi
0

Σε ένα κατάμεστο OAKA, η Ελλάδα υποδέχεται  απόψε (21:45 Alpha, Nova) την εθνική Αγγλίας  για την 5η  αγωνιστική του Nations League.

Η Ελλάδα μετά τη νίκη της με 2-1 στο «Γουέμπλεϊ» χρειάζεται τη νίκη ή την ισοπαλία προκειμένου να κατακτήσει την πρώτη θέση του Β΄ ομίλου που θα σημάνει την άνοδό της στην πρώτη κατηγορία του Nations League και παράλληλα θα της εξασφαλίσει μια δεύτερη ευκαιρία για πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο. 

Η Εθνική μας  είναι πρωτοπόρος του βαθμολογικού πίνακα με 12 βαθμούς έπειτα από 4 αγώνες, με την Αγγλία να είναι δεύτερη, τρεις βαθμούς πίσω.

«Μπορούμε να εξασφαλίσουμε την πρώτη θέση σε αυτό το παιχνίδι, αλλά γνωρίζουμε ότι θα είναι μια δύσκολη αναμέτρηση πιθανώς ακόμη πιο δύσκολη από την πρώτη», είπε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και συνέχισε: «Ερχόμαστε από τέσσερα καλά αποτελέσματα, συμπεριλαμβανομένης μιας σημαντικής νίκης επί της Αγγλίας στο Γουέμπλεϊ. Θέλουμε να δείξουμε ξανά την ποιότητά μας».

Το παιχνίδι στην Αθήνα είναι ο προτελευταίος σταθμός για τον Λι Κάρσλεϊ, με τον νέο προπονητή Τόμας Τούχελ να αναλαμβάνει τον Ιανουάριο.

Με 8 απουσίες η Αγγλία

Οκτώ παίκτες δεν θα αγωνιστούν με τα «τρία λιοντάρια», καθώς θα απουσιάζουν ο τερματοφύλακας Τζέιμς Τράφορντ (Μπέρνλι), οι αμυντικοί Τίνο Λιβραμέντο (Νιούκαστλ) και Τζάραντ Μπρανθγουέιτ (Έβερτον), καθώς και ο εξτρέμ Τζάροντ Μπόουεν (Γουέστ Χαμ) προστέθηκαν στην ομάδα μετά την αποχώρηση των Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ ( Λίβερπουλ), Ντέκλαν Ραίς,  Μπουκάγιο Σάκα (Άρσεναλ),  Φιλ Φόντεν, Τζακ Γκρίλις (Μάντσεστερ Σίτι), Κόουλ Πάλμερ, Λεβί Κόλγουιλ (Τσέλσι) και  Άαρον Ραμσντέϊλ (Σαουθάμπτον).

Η Ελλάδα, που έχει ανέβει 12 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη της FIFA από τον Ιούλιο φτάνοντας στην 42η, γνωρίζει ότι η νίκη επί της Αγγλίας θα εγγυηθεί την πρώτη θέση στον όμιλό της με ένα παιχνίδι να απομένει εν συνεχεία (εκτός με Φινλανδία). Μια ισοπαλία θα ήταν επίσης αρκετή για να εδραιώσει τη θέση της στην κορυφή.

«Η ατμόσφαιρα μεταξύ όλων των παικτών είναι εξαιρετική. Οι νεότεροι παίκτες σέβονται τους μεγαλύτερους παίκτες, αλλά και το αντίστροφο, καθώς ο καθένας από εμάς δίνει πάντα την καρδιά και την ψυχή του για να εκπροσωπήσει την εθνική ομάδα. Και εκτός από αυτό, εμείς όλοι περιμένουν με ανυπομονησία την επόμενη κλήση για να έρθουν και να παίξουν για την εθνική ομάδα, νομίζω ότι αυτό λέει πολλά», είπε ο Τάσος Μπακασέτας.

Η Αγγλία -4η στην κατάταξη εθνικών ομάδων της FIFA- κράτησε μόνο δύο φορές ανέπαφη την εστία της στα οκτώ τελευταία παιχνίδια, κόντρα στην Ιρλανδία και τη Φινλανδία. Έχει κερδίσει τους δύο τελευταίους εκτός έδρας αγώνες της στο Nations League με διαφορά δύο τερμάτων (Φινλανδίας και Ιρλανδία), ενώ έχει κερδίσει και στις τέσσερις προηγούμενες επισκέψεις της στην Ελλάδα με συνολικό σκορ 9-1.

Χωρίς Κουρμπέλη η Ελλάδα

Ο Δημήτρης Κουρμπέλης θα εκτίσει ποινή αποκλεισμού ενός αγώνα λόγω κίτρινων καρτών, οπότε είτε ο Πέτρος Μάνταλος είτε ο Χρήστος Ζαφείρης είτε ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος θα μπορούσαν να τον αναπληρώσουν.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Γερμανός Ντάνιελ Ζίμπερτ, με βοηθούς  τους συμπατριώτες του Γιαν Ζάιντελ και Ράφαελ Φόλτιν, 4ος ο Ντάνιελ Σλάγκερ, ενώ VAR θα είναι ο Μπέντζαμιν Κόρτους.

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιαπωνία: Ο τεχνικός διευθυντής της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έβλεπε σε πτήση εικόνες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών

Αθλητισμός / Ιαπωνία: Ο τεχνικός διευθυντής της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έβλεπε σε πτήση εικόνες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών

Ο τεχνικός διευθυντής της Ιαπωνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας καταδικάστηκε σε αναστολή 18 μηνών και πρόστιμο 5.000 ευρώ στη Γαλλία μετά τη σύλληψή του σε πτήση με παιδικές πορνογραφικές εικόνες. Η JFA τερμάτισε άμεσα το συμβόλαιό του
LIFO NEWSROOM
Ο viral σκοπευτής των Ολυμπιακών ξανά στην κορυφή – Τρία χρυσά για την Τουρκία στο Ευρωπαϊκό 2025

Αθλητισμός / Ο viral σκοπευτής των Ολυμπιακών ξανά στην κορυφή – Τρία χρυσά για την Τουρκία στο Ευρωπαϊκό 2025

Αυτή τη φορά, οδήγησε την εθνική ομάδα της Τουρκίας σε σαρωτική επικράτηση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αεροβόλων Όπλων, που φιλοξενήθηκε στην Κωνσταντινούπολη
LIFO NEWSROOM
Aurelien Fontenoy: Ο Γάλλος ποδηλάτης που «κατέκτησε» τον Πύργο του Άιφελ

Αθλητισμός / Aurelien Fontenoy: Ο Γάλλος ποδηλάτης που «κατέκτησε» τον Πύργο του Άιφελ

Ο ποδηλάτης Aurelien Fontenoy κατέρριψε κάθε ρεκόρ ανεβαίνοντας τον Πύργο του Άιφελ με ποδήλατο σε μόλις 12 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα, χωρίς να ακουμπήσει το έδαφος. Ένα εντυπωσιακό κατόρθωμα στο πλαίσιο του πρότζεκτ “The Climb”, που έχει κατακτήσει το διαδίκτυο
LIFO NEWSROOM
When Nobody’s Watching: Πριν κλωτσήσουν τη μπάλα, πρέπει να νικήσουν την προκατάληψη

Οθόνες / When Nobody’s Watching: Πριν κλωτσήσουν τη μπάλα, πρέπει να νικήσουν την προκατάληψη

Η Ελλάδα κάνει τα πρώτα της σοβαρά βήματα για να σταθεί ισότιμα στο ευρωπαϊκό γήπεδο του γυναικείου ποδοσφαίρου - Το νέο ντοκιμαντέρ του ΠΣΑΠΠ, “When Nobody’s Watching”, ρίχνει φως στις ζωές των αθλητριών που παλεύουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Παναθηναϊκός - Γκόου Αχέντ Ιγκλς: Οι Ολλανδοί κέρδισαν εκτός έδρας μετά από 56 χρόνια

Αθλητισμός / Παναθηναϊκός - Γκόου Αχέντ Ιγκλς: Οι Ολλανδοί κέρδισαν εκτός έδρας μετά από 56 χρόνια

Η Γκόου Αχέντ Ιγκλς μέχρι χτες είχε κερδίσει εκτός έδρας μόνο τέσσερις φορές για το Κύπελλο Ιντερτότο - Τελευταία εκτός έδρας νίκη στις 2 Αυγούστου του 1969 εναντίον της Λουγκάνο
LIFO NEWSROOM
ΛΕΣΤΕΡ ΑΓΓΛΙΑ CHAMPIONSHIP

Αθλητισμός / Από το θαύμα του 2016 στην οικονομική κρίση – Πώς έφτασε η Λέστερ σε δικαστική διαμάχη για 200 εκατ. λίρες

Η Λέστερ Σίτι κατηγορείται για παραβίαση οικονομικών κανονισμών και κινδυνεύει με αφαίρεση βαθμών στην Championship - Τι έφερε την κρίση, ο ρόλος του Σιφουέντες και πώς η απόφαση θα κρίνει το μέλλον του συλλόγου
LIFO NEWSROOM