Έβγαλε φωτό με κασκόλ της Δόξας Δράμας στο Πεκίνο και συνελήφθη

Έβγαλε φωτό με κασκόλ της Δόξας Δράμας στο Πεκίνο και συνελήφθη Facebook Twitter
φωτο αρχειου
18

Στο κελί της αστυνομίας στο Πεκίνο βρέθηκε γνωστός οπαδός της Δόξας Δράμας ο οποίος έβγαλε κασκόλ των «μαυραετών» και φωτογραφήθηκε στην είσοδο της Απαγορευμένης Πόλης.

Ο συγκεκριμένος οπαδός συνηθίζει σε κάθε μέρος που επισκέπτεται να φωτογραφίζεται με το κασκόλ, αλλά αυτή η συνήθεια του, του έφερε μπελάδες στο Πεκίνο, καθώς οι Κινέζοι αστυνομικοί τον συνέλαβαν επειδή στις άκρες του κασκόλ υπάρχει η αγγλική σημαία.

Οι εξηγήσεις που δόθηκαν τόσο από τον ίδιο, όσο και από τον ξεναγό του δεν έπεισαν τις αρχές με αποτέλεσμα ο Έλληνας οπαδός να βρεθεί στο κελί και να αποφυλακιστεί τελικά μετά από δύο ημέρες και κατόπιν παρέμβασης της ελληνικής πρεσβείας.

18

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ

σχόλια

9 σχόλια
Εντυπωσιάζομαι για την παρέμβαση της ελληνικής πρεσβείας. Φέτος το καλοκαίρι βρέθηκα στο Πεκίνο με δυο φίλους, απευθυνθήκαμε σε ένα τοπικό πρακτορείο για να επισκεφθούμε το Σινικό Τείχος και τελικά πέσαμε θύματα απάτης. Ενώ είχαμε πληρώσει για την είσοδο σε δυο αρχαιολογικούς χώρους, δεν μας έβαζαν μέσα (για να τσεπώσουν τα λεφτά που είχαμε δώσει). Σαφώς κάναμε σχετικό χαμό και υπήρχε κίνδυνος να μας εγκαταλείψουν στη μέση του πουθενά. Πήραμε τηλέφωνο την ελληνική πρεσβεία για να μας βοηθήσει (έστω να μιλήσει με την ξεναγό και να της πει δυο λόγια) και η απάντηση που λάβαμε ήταν : "Εμείς για κανένα πιστοποιητικό, για κάνα χαρτί πανεπιστημίου.... Τι μπορούμε να κάνουμε τώρα;"! Εν τέλει λύσαμε μόνοι τη διαφορά. Τους βάλαμε να μας επιστρέψουν εννοείται τα χρήματα και να μας επιστρέψουν και στο ξενοδοχείο. Απλώς χάσαμε 4 πολύτιμες ώρες. Πάντως να προσέχετε ιδιαίτερα στο Πεκίνο, γιατί οι Κινέζοι θα προσπαθήσουν να σε εκμεταλλευτούν με οποιονδήποτε τρόπο. Κι αναφορικά με την ελληνική πρεσβεία, δεν έχω λόγια.... Ελληνικό Δημόσιο και στην Άπω Ανατολή...
Μα αφου τον τσακώσανε στην Κίνα, θα του πήρανε και τη μηχανή/κινητό/γουατέβερ, οπότε βάλαμε πλάνα αρχείου.Πάω να ακούσω τον ύμνο στη Δόξα Δράμας του Ξιδάκη που μου κόλλησε από την ώρα που είδα την είδηση.
σε μνημεια που ανήκουν στον"κοσμο" , απαγορευεται η οποιαδηποτε φωτογραφιση με συμβολα. Κυριως σημαιες. Εμενα μου ειχαν αρνηθει φωτογραφία με την ελληνικη σημαια στα προπυλαια ( σφυριζαν οι υπαλληλοι και τρεχοντας ηρθαν και απαιτησαν να την κρατησουν και την κρατησαν)στην ακροπολη λοιπον απαγορευεται να φερεισ μαζι σου σημαια, ομαδων χωρων ακομα και της ιδιας της ελληνικης//(για αποφυγη παρεξηγησεων ημουν ,ενα φιλο αγγλο που εχει βιτσιο σε καθε χωρα που επισκεπτεται να βγαζει φωτο με τη σημαια της χωρας)