Δίκη για τα στημένα: Ο εισαγγελέας εισηγήθηκε αθώωση του Μαρινάκη, ενοχή για παίκτες και παράγοντες

Δίκη για τα στημένα: Ο εισαγγελέας εισηγήθηκε αθώωση του Μαρινάκη, ενοχή για παίκτες και παράγοντες Facebook Twitter
Δίκη για τα στημένα: Αθώος ο Μαρινάκης, ένοχοι παίκτες και παράγοντες, η πρόταση του εισαγγελέα (Eurokinissi)
0

Την αθώωση του Βαγγέλη Μαρινάκη και άλλων 15 προσώπων, αλλά την ενοχή των παικτών και των παραγόντων της ομάδας της Βέροιας για το ματς με τον Ολυμπιακό, εισηγήθηκε ο εισαγγελέας της έδρας.

Στη δίκη των «28» για την υπόθεση των στημένων αγώνων, ο εισαγγελέας Χαράλαμπος Λακαφώσης πρότεινε την αθώωση του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός, για το ματς με τη Βέροια αλλά και με τον Ατρόμητο. Ο εισαγγελέας πρότεινες επίσης και την αθώωση άλλων 15 προσώπων που εμπλέκονταν στην υπόθεση.

Έκρινε ωστόσο ότι θα πρέπει να τιμωρηθούν οι ποδοσφαιριστές και οι παράγοντες της Βέροιας για το ματς με Ολυμπιακό το 2013 στο γήπεδο Καραϊσκάκη, που έληξε με 3-0 υπέρ του Ολυμπιακού.

Σε ό,τι αφορά στους ενόχους, ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του τότε μεγαλομετόχου της ομάδας της Βέροιας, Γιώργου Αρβανίτη και του παράγοντα της ΠΑΕ, Γιώργου Λαναρή, καθώς επίσης των ποδοσφαιριστών Μπάρμπα και Παυλίδη.

Ανάλογη η εισήγηση και για τον διαιτητή Δημητρόπουλος για τον αγώνα Κυπέλλου του 2012 ανάμεσα σε Παναχαϊκή και Ολυμπιακό.

Αθώοι κρίθηκαν οι Βαγγέλης Μαρινάκης, Γιώργος Σαρρής, Θόδωρος Κουρίδης, Αριστείδης Σταθοπουλος, Γιάννης Παπακωνσταντίνου, Νίκος Προύντζος, Γιώργος Δούρος, Θανάσης Μπριάκος, Σπανός, Αγγελόπουλος, Σα Πίντο και οι διαιτητές: Κώστας Ιωαννίδης, Ιωάννης Κάμπαξης, Απόστολος Αμπάρκιολης, Θανάσης Γιάχος, Ηλίας Σπάθας.

Για τον μεγαλομέτοχο του Ολυμπιακού και άλλους επτά που κατηγορήθηκαν για σύσταση «συμμορίας» προτάθηκε η απαλλαγή λόγω παραγραφής, καθώς η δράση της ατόνησε τον Δεκέμβρη του 2012 με αρχές του 2013 και έχει επέλθει παραγραφή, αφού είναι πλημμέλημα.

Οι άλλοι επτά είναι οι Γιώργος Σαρρής (πρώην πρόεδρο ΕΠΟ), Θόδωρος Κουρίδης, Αριστείδης Σταθοπουλος, Γιάννης Παπακωνσταντίνου, Νίκος Προύντζος (πρώην παράγοντες ΕΠΟ), Γιώργος Δούρος (πρώην πρόεδρο ΚΕΔ), Θανάσης Μπριάκος (πρώην μέλος της ΚΕΔ).

Για το Ολυμπιακός - Βέροια ο εισαγγελέας ανέφερε πως «Πλην των κατηγορουμένων, καταθέσεις μαρτύρων δεν υπάρχουν, ούτε στοιχεία ότι έγινε συναλλαγή, κανένα στοιχείο δεν προκύπτει ότι ο Μαρινάκης ήρθε σε συναλλαγή με Αρβανιτίδη και Λαναρή για να αλλοιωθεί το αποτέλεσμα.

»Ανεξάρτητα αν έγινε για στοιχηματικούς λόγους, είναι προφανής ότι έγινε. Οι καταθέσεις Καλαϊτζίδη, Γεωργέα, το βίντεο, η επιβεβαίωση των καταθέσεων από έναν κατηγορούμενο, όλα αυτά, ο αγώνας αυτός κατ' επιλογή Αρβανιτίδη και μέσω Λαναρή, ο αγώνας αυτός αλλοιώθηκε, επιτεύχθηκε η αλλοίωση αποτελέσματος και είναι κακούργημα.» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ