«Βόμβα» στην παγκόσμια ποδηλασία: Ντοπέ ο Φρουμ!

«Βόμβα» στην παγκόσμια ποδηλασία: Ντοπέ ο Φρουμ! Facebook Twitter
0

«Βόμβα» στην παγκόσμια ποδηλασία αποτελεί η είδηση πως ο Βρετανός, Κρις Φρουμ, έκανε χρήση απαγορευμένων ουσιών!

Ο 32χρονος πρωταθλητής είναι από τα μεγαλύτερα ονόματα του αθλήματος παγκοσμίως, νικητής τέσσερις φορές στο φημισμένο Γύρο της Γαλλίας, τον σημαντικότερο ποδηλατικό αγώνα στον κόσμο και ένα από τα πλέον δημοφιλή αθλητικά γεγονότα στον πλανήτη.

Σύμφωνα με τη διεθνή ομοσπονδία (UCI) ο Φρουμ «συνελήφθη» να έχει κάνει χρήση αναβολικών, συγκεκριμένα την ουσία bronchodilatateur salbutamol, στο φετινό γύρο της Ισπανίας, στον οποίο τερμάτισε πρώτος.

Ο Βρετανός με τις τέσσερις νίκες στο Γύρο της Γαλλίας είναι μια νίκη πίσω από τους πολυνίκεις του θεσμού, οι οποίοι (μετά την ακύρωση των αποτελεσμάτων και των επτά νικών του Λανς Αρμστρονγκ) είναι ο Βέλγος Εντι Μερξ, ο Ισπανός Μιγκέλ Ιντουραϊν και οι Γάλλοι Ζακ Ανκετίλ και Μπερνάρ Ινό, με πέντε τίτλους έκαστος.

Η περίπτωση του Φρουμ θυμίζει το μεγάλο σκάνδαλο με τον Αμερικανό Αρμστρονγκ, ο οποίος είχε παραδεχθεί δημόσια ότι έκανε χρήση απαγορευμένων ουσιών. Μια παραδοχή που κόστισε στον επτά φορές νικητή του Tour de France την ανάκληση όλων των τίτλων που είχε κατακτήσει, αλλά και την απαγόρευση συμμετοχής σε κάθε διοργάνωση, εκτός της οικονομικής ζημίας που υπέστη με την απώλεια των κύριων χορηγών του και την καταδίκη να πληρώσει 10 εκ. δολάρια, ως αποζημίωση σε αγωγές.

Φρουμ: «Εχω άσθμα, δεν έχω κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών»

Ο Βρετανός, Κρις Φρουμ, διέψευσε πως έχει κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών και απέδωσε στο άσθμα του το θόρυβο, που έχει δημιουργηθεί.

Ο Φρουμ δήλωσε πως μετά από ιατρικές συμβουλές πήρε αυξημένες δόσεις για την καταπολέμηση του άσθματος, στο Γύρο της Ισπανίας, τον περασμένο Σεπτέμβριο: «Όλοι γνωρίζουν πως έχω άσθμα και ξέρω ακριβώς τι προβλέπουν οι κανονισμοί για το ντόπινγκ. Δεν έχω κάνει χρήση ποτέ μου χρήση απαγορευμένων ουσιών, αλλά απλά πήρα, αφού συμβουλεύτηκα τους γιατρούς μου, ενισχυμένη δοσολογία, πριν από τον αγώνα, για να διαχειριστώ μια κρίση άσθματος».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ