Λίγα λεπτά νωρίτερα, η 20χρονη Κέιλι Μακιούαν είχε κατακτήσει το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στο Τόκιο. Και πάνω στον ενθουσιασμό της, κατά λάθος, έβρισε στην κάμερα. 

 

Η κολυμβήτρια από την Αυστραλία ήταν η νικήτρια στα 100 μ. ύπτιο με 57.47, χρόνος που αποτελεί ολυμπιακό ρεκόρ. Μάλιστα, «άγγιξε» το παγκόσμιο ρεκόρ που πέτυχε η ίδια τον Ιούνιο (57.45), για να κερδίσει την Καναδή Κάιλι Μας (57.72) και την Αμερικανίδα Ρίγκαν Σμιθ (58.43). 

 

«Σίγουρα είναι κάτι που πολλοί ονειρεύονται. Κάτι που εγώ ονειρευόμουν πάντα και έγινε πραγματικότητα», δήλωσε αρχικά η Μακιούαν στο Channel 7. Στη συνέχεια, ο δημοσιογράφος τη ρώτησε ποιο ήταν το μήνυμα που θα ήθελε να στείλει στη μητέρα και την αδελφή της, που παρακολούθησαν την προσπάθειά της από μακριά. 

 

«Fuck yeah!», είπε στο μικρόφωνο η Μακιούαν, αλλά αμέσως θυμήθηκε όταν μιλούσε σε ζωντανή μετάδοση. «Ουπς!», ήταν η αντίδρασή της και αμέσως έβαλε το χέρι της μπροστά στη μάσκα της. 

 

«Θα πούμε δυο λογάκια αργότερα», σχολίασε αστειευόμενη η μητέρα της, όταν ρωτήθηκε για το περιστατικό. 

 

Στις ίδιες δηλώσεις, η 20χρονη αφιέρωσε τη νίκη στον πατέρα της, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή πέρυσι, έπειτα από μάχη με τον καρκίνο. «Ελπίζω να είσαι υπερήφανος και να συνεχίσω να σε κάνω υπερήφανο», ήταν το μήνυμά της για τον πατέρα της.