Αυστραλιανό Όπεν: Ο Τζόκοβιτς πέτυχε την 300η νίκη σε Γκραν Σλαμ- Ο δεύτερος στην ιστορία

Αυστραλιανό Όπεν: Ο Τζόκοβιτς πέτυχε την 300η νίκη σε Γκραν Σλαμ- Ο δεύτερος στην ιστορία Facebook Twitter
ΕPA
0

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έγινε ο δεύτερος τενίστας στην ιστορία που φτάνει τις 300 νίκες σε Γκραν Σλαμ, έπειτα από την επικράτησή του κόντρα στον Μίλος Ράονιτς, στον τέταρτο γύρο του Αυστραλιανού Όπεν.

Αν και ο Σέρβος αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού, έφτασε στην 300η νίκη σε σχεδόν τρεις ώρες, επικρατώντας 7-6, 4-6, 6-1, 6-4 του αντιπάλου του την Κυριακή. Ο επόμενος αντίπαλός του, στα προημιτελικά, την Τρίτη, θα είναι ο Άλεξ Ζβέρεφ.

Ο Ρότζερ Φέντερερ ήταν έως τώρα ο μοναδικός που είχε σπάσει το «φράγμα» των 300 νικών σε Γκραν Σλαμ και προηγείται με διαφορά, καθώς έχει πανηγυρίσει 362 φορές. Ο Ραφαέλ Ναδάλ βρίσκεται στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας με 285 νίκες.


Αυτή είναι η 12η φορά τα τελευταία 14 χρόνια που ο Τζόκοβιτς φτάνει στα προημιτελικά του Αυστραλιανού Όπεν. «Μπήκα στο ματς γνωρίζοντας ότι πιθανότατα θα πονάω σε όλη τη διάρκεια», είπε μετά τη νίκη του επί του Ράονιτς. «Αλλά το επίπεδο του πόνου ήταν ανεκτό, οπότε μπόρεσα να παίξω και κατά κάποιο τρόπο ερχόταν και έφευγε κατά τη διάρκεια του ματς», συμπλήρωσε.

Ο Σέρβος έχει ήδη δηλώσει πως έχει θλάση στους κοιλιακούς, αλλά δεν θέλησε να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις. «Καταλαβαίνω ότι θέλετε να ξέρετε, αλλά πραγματικά δεν θέλω να μπω σε αυτό. Ναι, έκανα μαγνητική, έκανα τα πάντα. Ξέρω τι είναι, αλλά δεν θέλω να μιλήσω για αυτό τώρα», είπε στους δημοσιογράφους.

Παραδέχθηκε όμως ότι ίσως ρισκάρει σοβαρότερο τραυματισμό. «Η ιατρική ομάδα μου λέει ότι είναι ένα στοίχημα όσο βρίσκομαι στο κορτ. Μπορεί να προκληθεί μεγαλύτερη ζημιά, αλλά μπορεί να εξελιχθεί θετικά. Δεν θα ξέρω μέχρι να σταματήσω να παίρνω αναλγητικά, που κατά κάποιο τρόπο κρύβουν το τι συμβαίνει πραγματικά», δήλωσε ο Τζόκοβιτς, συμπληρώνοντας ότι θα κάνει διάλειμμα μετά το Αυστραλιανό Όπεν.

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ