Δεύτερος ο Τεντόγλου στην Οστράβα

Ασημένιος ο Τεντόγλου στην Οστράβα Facebook Twitter
Eurokinissi/Φωτογραφία Αρχείου
0

Εντυπωσιακό ξεκίνημα στη σεζόν για τον Χρυσό Ολυμπιονίκη του μήκους Μίλτο Τεντόγλου, ο οποίος βρέθηκε στη δεύτερη θέση με 8,15 μ στο Silver Indoor Tour της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στην Οστράβα.

Ο Τεντούγλου χρειάστηκε τρία άλματα για να βρει το δρόμο για τα 8,00μ.και ολοκλήρωσε τον αγώνα του στη δεύτερη θέση με 8,15 μ. επίδοση που σημείωσε στην πέμπτη του προσπάθεια και αποτελεί μακράν την καλύτερη εμφάνιση του σε έναρξη σεζόν.

Ο Τεντόγλου ξεκίνησε τον αγώνα με άκυρο και συνέχισε διαδοχικά με 7,86 μ., άκυρο, 8,00 μ., 8,15 μ. και άκυρο άλμα.

Ο σημερινός ήταν ο πρώτος από τους τέσσερις αγώνες, που θα κάνει ο Τεντόγλου πριν το Παγκόσμιο κλειστού στίβου του Βελιγραδίου. Ο επόμενος αγώνας του θα γίνει το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου στο μίτινγκ στην πόλη Μετζ της Γαλλίας.

Ο Σουηδός Τόμπιας Μόντλερ επικράτησε του σημερινού αγώνα με 8,21μ., επίδοση που σημείωσε στο έκτο και τελευταίο του άλμα και με το οποίο κατάφερε να σταματήσει το εντυπωσιακό σερί νικών του Τεντόγλου, που  κρατούσε από τις 13 Φεβρουαρίου του 2021.

Δυναμικό ξεκίνημα όμως είχε και η Ραφαέλα Σπανουδάκη, που ήρθε τρίτη στη δεύτερη προκριματική σειρά των 60μ. με επίδοση 7.29 αλλά στον τελικό τερμάτισε σε 7.30 και κατέλαβε την τέταρτη θέση.

Η έμπειρη σπρίντερ, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, έμεινε πίσω στην εκκίνηση, παρόλα αυτά στα τελευταία μέτρα κατάφερε να καλύψει το χαμένο έδαφος τερματίζοντας τελικά στην τέταρτη θέση κοντά στις προπορευόμενες αθλήτριες.

Νικήτρια στα 60 μ. ήταν η Μόλι Σκορτ (Ιρλανδία) με 7.25. Η Σπανουδάκη θα κάνει τον επόμενο αγώνα της στην ημερίδα του ΣΕΦ την Κυριακή 13 του μηνός.

Στο μίτινγκ της Οστράβα συμμετείχε και η Ελένη Πόλακ (ΑΟ Μεγάρων), που ωστόσο δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τον αγώνα της όπως θα ήθελε.

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολεξάντρ Πελεσένκο: Σκοτώθηκε στον πόλεμο ο Ουκρανός πρωταθλητής Ευρώπης στην άρση βαρών

Αθλητισμός / Ολεξάντρ Πελεσένκο: Σκοτώθηκε στον πόλεμο ο Ουκρανός πρωταθλητής Ευρώπης στην άρση βαρών

Ο Πελεσένκο ήταν 30 χρονών και κατετάγη στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας του το 2022. Κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης το 2016 και το 2017, ενώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο είχε βγει τέταρτος
NEWSROOM
Νίκος Παπαγγελής: «Όλα ξεκίνησαν από έναν έντονο πόνο στο αριστερό μου πόδι»

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: «Όλα ξεκίνησαν από έναν έντονο πόνο στο αριστερό μου πόδι»

Ο παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας δεν σταμάτησε ποτέ να αγωνίζεται και τώρα ετοιμάζεται για τον πιο κρίσιμο αγώνα του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ