Απόστολος Τσιτσιπάς: «Ο Στέφανος είναι πολύ ευαίσθητο παιδί, δεν μίλησε άσχημα στη μητέρα του»

Απόστολος Τσιτσιπάς: «Ο Στέφανος είναι πολύ ευαίσθητο παιδί, δεν μίλησε άσχημα στη μητέρα του» Facebook Twitter
Φωτ.: Instagram
0

Μια αντιπαράθεση που είχε ο Στέφανος Τσιτσιπάς με τη μητέρα του την ώρα που αγωνιζόταν με τον Μεντβέντεφ, ήταν αρκετή για να υπάρξει ξανά συζήτηση για την συμπεριφορά του Έλληνα τενίστα. 

Συγκεκριμένα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξέσπασε εναντίον της μητέρας του, επειδή του μιλούσε στα ρωσικά (σ.σ. τη μητρική της γλώσσα). Μάλιστα, χρησιμοποίησε και υβριστικό χαρακτηρισμό. Πάντως, ο ίδιος ο πατέρας του, Απόστολος Τσιτσιπάς, μιλώντας στον ΑΝΤ1, υποστήριξε τον γιο του λέγοντας ότι η σύζυγός του και μητέρα του κορυφαίου Έλληνα τενίστα, είχε με τη σειρά της λάθος προσέγγιση εκείνη τη στιγμή.

Υπενθυμίζεται, ότι ο  Στέφανος Τσιτσιπάς ακούγεται να λέει στη μητέρα του «μη μιλάς στα ρωσικά, μίλα στα ελληνικά. Πάω να σερβίρω και μιλάς στα ρωσικά, φύγε από το γήπεδο καλύτερα», είπε αρχικά ο Έλληνας τενίστας στη μητέρα του και συνέχισε: «Μ*********η είσαι τελείως; Δεν μπορώ να καταλάβω τι περνάει από το μυαλό σου. Μιλάει στη δική της γλώσσα. Αν έχεις το Θεό σου». Λίγο αργότερα, επανήλθε, επιμένοντας να φύγει η μητέρα του από το κορτ. 

«Ήταν μεγάλο λάθος μου. Ντρέπομαι που μίλησα έτσι στη μητέρα μου» ήταν η πρώτη αντίδραση του Έλληνα τενίστα. «Εκείνη τη στιγμή, είχα χάσει την μπάλα νοητικά μέσα στον αγώνα»

«Δεν μίλησε άσχημα στη μητέρα του» λέει ο πατέρας του Στέφανου Τσιτσιπά

O Απόστολος Τσιτσιπάς υπογράμμισε ότι ο γιος του είναι ευαίσθητος, αλλά παίζει ρόλο το άθλημα που έχει επιλέξει, το οποίο είναι μοναχικό. Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι δεν μίλησε άσχημα στη μητέρα του. 

«Ο Στέφανος είναι πολύ ευαίσθητο παιδί. Αλλά δεν νομίζω ότι έκανε κάτι κακό, δεν μίλησε άσχημα στη μητέρα του. Απλά της είπε ότι πρέπει να φύγει από το γήπεδο για να παίξει ο ίδιος. Αλλά η μητέρα του επειδή είναι αθλήτρια και η ίδια έχει παίξει τένις, νομίζει ότι η ίδια κρατάει τη ρακέτα και ότι παίζει στον αγώνα αυτόν. Αλλά δεν είναι έτσι. Το τένις είναι πολύ μοναχικό άθλημα και νομίζω ότι καταλαβαίνουμε όσοι παίζουν τένις και όσοι γίνονται πιο φιλικοί με το άθλημα. Και ότι όλες οι λύσεις, όποιος κι αν είναι προπονητής σου, πρέπει να είναι δικές σου. Να βρεις εσύ τις λύσεις και όχι κάποιος άλλος» ανέφερε.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Απόστολος Τσιτσιπάς σημείωσε ότι «δεν έγινε κάτι το περίεργο εκεί (σ.σ. με τη μητέρα του). Εντάξει, η μητέρα του απλά ένιωσε ότι χρειάζεται κάποιες προπονητικές συμβουλές. Όντως η ίδια είναι σχετική με το τένις, είναι πρώην αθλήτρια. Ο Στέφανος θεωρεί ότι δεν χρειαζόταν εκείνη τη στιγμή αυτές τις συμβουλές και μάλιστα να τις δεχθεί στη γλώσσα της μητέρας του». 

«Η μητέρα του θεώρησε σωστό ότι μπορεί να τον βοηθήσει εκείνη τη στιγμή. Αλλά δεν νομίζω ότι αυτό είναι το ζητούμενο. Γιατί ο ίδιος ήθελε, όπως έδειξε και στο παρελθόν, ότι μπορεί να ανταπεξέλθει σε αυτά τα ματς. Και μάλιστα σας υπενθυμίζω ότι στον τελευταίο αγώνα, στο Τορίνο, ήταν με tie break πίσω στο τρίτο σετ, κατάφερε το ξεπέρασε και πήρε τον αγώνα. Ήταν πολύ σημαντικός αγώνας για να προκριθεί. Οπότε, απλά είναι φυσικό για μία μητέρα να ανησυχεί για το παιδί της» συνέχισε. 

«Η σύζυγός μου κατάλαβε»

Ο Απόστολος Τσιτσιπάς δικαιολόγησε τη σύζυγό του λέγοντας ότι ο ρόλος των γονιών είναι να βοηθάνε τα παιδιά του, αναφέροντας παράλληλα ότι η μητέρα του Στέφανου Τσιτσιπάς κατάλαβε ότι έπρεπε να τον αφήσει μόνο του να πάρει αποφάσεις. 

«Όλοι οι γονείς βλέπουμε τα παιδιά μας πάντα ότι χρειάζονται τη βοήθειά μας και ότι μπορούμε να δώσουμε μία χρήσιμη συμβουλή. Αλλά νομίζω κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβουμε ότι σε αυτά τα επίπεδα που αγωνίζονται, είναι τόσο πολύ σημαντικό να είναι ο εαυτός σου και να είσαι με τον εαυτό σου και να βρίσκεις τις λύσεις εσύ, οπότε νομίζω και η σύζυγός μου κατάλαβε ότι δεν πρέπει να εμπλέκεται στον αγώνα και να αφήσει τον Στέφανο να παίρνει τις αποφάσεις» επισήμανε. 

 
 
Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: «Όλα ξεκίνησαν από έναν έντονο πόνο στο αριστερό μου πόδι»

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: «Όλα ξεκίνησαν από έναν έντονο πόνο στο αριστερό μου πόδι»

Ο παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας δεν σταμάτησε ποτέ να αγωνίζεται και τώρα ετοιμάζεται για τον πιο κρίσιμο αγώνα του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ