Σεισμός

Ρώσος γυμναστής αποκλείστηκε για έναν χρόνο, επειδή ανέβηκε στο βάθρο με το «Ζ» στο στήθος

Αποκλεισμός ενός έτους σε Ρώσο γυμναστή που ανέβηκε στο βάθρο με το «Ζ» στο στήθος Facebook Twitter
0

Με αποκλεισμό ενός έτους τιμωρήθηκε ο Ρώσος γυμναστής Ivan Kuliak, ο οποίος ανέβηκε στο βάθρο αγώνων στο Κατάρ με το γράμμα «Ζ» στην εμφάνισή του. Πρόκειται για το σύμβολο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία

Ο αθλητής κατέκτησε το χάλκινο στο δίζυγο στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ντόχα και πήγε να παραλάβει το μετάλλιό του έχοντας το «Ζ» στο στήθος του. Μάλιστα, δίπλα του βρισκόταν ο Ουκρανός αθλητήςIllia Kovtun, ο οποίος ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. 

Η εικόνα του προκάλεσε την αντίδραση της Διεθνούς Γυμναστικής Ομοσπονδίας (FIG) και ο αθλητής τιμωρήθηκε για παραβίαση των κανονισμών. 

Ο 20χρονος δεν θα μπορεί να λάβει μέρος σε κανέναν αγώνα που διοργανώνεται από τη FIG ή κράτος μέλος της Ομοσπονδίας για τους επόμενους 12 μήνες. 

Ο Kuliak καλείται να επιστρέψει το μετάλλιο και το χρηματικό έπαθλο των 500 ελβετικών φράγκων που έλαβε και να καταβάλει επιπλέον 2.000 φράγκα, για τα διαδικαστικά έξοδα.

«Εάν τα προστατευτικά μέτρα που εμποδίζουν τους Ρώσους αθλητές να αγωνιστούν εξακολουθούν να ισχύουν στις 17 Μαΐου 2023, η απαγόρευση θα συνεχιστεί και θα λήξει έξι μήνες μετά την άρση των εν λόγω μέτρων» διευκρίνισε η FIG, αναφερόμενη στο υπάρχον μπλόκο που υπάρχει στο να αγωνίζονται Ρώσοι αθλητές με τη σημαία της χώρας τους. 

Η επικεφαλής της ρωσικής αποστολής στη Ντόχα και ο προπονητής του 20χρονου επεσήμαναν πως δεν παραβίασε κανέναν κανονισμό. Η πλευρά του 21 μέρες για να ασκήσει έφεση στην απόφαση. 

Με πληροφορίες από BBC

Αθλητισμός
0

Σεισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ