Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024: Αποκαλύφθηκαν οι μασκότ -Παραπέμπουν στην Γαλλική Επανάσταση

Οι μασκότ των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων 2024 Facebook Twitter
Φωτ: EPA/Mohammed Badra
0

Δύο χρόνια πριν τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες, το Παρίσι αποκάλυψε τις μασκότ που επιλέχθηκαν για τη μεγάλη συνάντηση του αθλητισμού.

Πρόκειται για τον φρυγικό σκούφο, ένα από τα σύμβολα της Γαλλικής Επανάστασης, ένα σύμβολο της ελευθερίας.

Στην τελετή αποκάλυψης των μασκότ στο Σεν Ντενί τη Δευτέρα, ο πρόεδρος Τόνι Εστανγκέ, είπε: «Επιλέξαμε ένα ιδανικό και όχι ένα ζώο. Επιλέξαμε το Φρυγικό καπέλο γιατί είναι ένα πολύ δυνατό σύμβολο για τη Γαλλική Δημοκρατία. Για τους Γάλλους, είναι ένα πολύ γνωστό αντικείμενο που είναι σύμβολο ελευθερίας».

«Το γεγονός ότι η μασκότ των Παραολυμπιακών Αγώνων έχει ορατή αναπηρία στέλνει επίσης ένα ισχυρό μήνυμα: να προωθήσουμε την ένταξη».

Οι Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 στο Παρίσι θα διαρκέσουν από τις 26 Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν στις 11 Αυγούστου, με τους Παραολυμπιακούς να ακολουθούν από τις 28 Αυγούστου έως τις 8 Σεπτεμβρίου. 

Οι διοργανωτές έχουν υποσχεθεί μοναδικές τελετές έναρξης που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη και όχι στο στάδιο και πολλά τοπόσημα του Παρισιού, όπως το Grand Palais και ο Πύργος του Άιφελ, πρόκειται να χρησιμοποιηθούν ως χώροι για την εκδήλωση.

Με πληροφορίες Guardian

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ