Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024: Αποκαλύφθηκαν οι μασκότ -Παραπέμπουν στην Γαλλική Επανάσταση

Οι μασκότ των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων 2024 Facebook Twitter
Φωτ: EPA/Mohammed Badra
0

Δύο χρόνια πριν τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες, το Παρίσι αποκάλυψε τις μασκότ που επιλέχθηκαν για τη μεγάλη συνάντηση του αθλητισμού.

Πρόκειται για τον φρυγικό σκούφο, ένα από τα σύμβολα της Γαλλικής Επανάστασης, ένα σύμβολο της ελευθερίας.

Στην τελετή αποκάλυψης των μασκότ στο Σεν Ντενί τη Δευτέρα, ο πρόεδρος Τόνι Εστανγκέ, είπε: «Επιλέξαμε ένα ιδανικό και όχι ένα ζώο. Επιλέξαμε το Φρυγικό καπέλο γιατί είναι ένα πολύ δυνατό σύμβολο για τη Γαλλική Δημοκρατία. Για τους Γάλλους, είναι ένα πολύ γνωστό αντικείμενο που είναι σύμβολο ελευθερίας».

«Το γεγονός ότι η μασκότ των Παραολυμπιακών Αγώνων έχει ορατή αναπηρία στέλνει επίσης ένα ισχυρό μήνυμα: να προωθήσουμε την ένταξη».

Οι Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 στο Παρίσι θα διαρκέσουν από τις 26 Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν στις 11 Αυγούστου, με τους Παραολυμπιακούς να ακολουθούν από τις 28 Αυγούστου έως τις 8 Σεπτεμβρίου. 

Οι διοργανωτές έχουν υποσχεθεί μοναδικές τελετές έναρξης που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη και όχι στο στάδιο και πολλά τοπόσημα του Παρισιού, όπως το Grand Palais και ο Πύργος του Άιφελ, πρόκειται να χρησιμοποιηθούν ως χώροι για την εκδήλωση.

Με πληροφορίες Guardian

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η στιγμή της εισόδου των Αντετοκούνμπο – Ντρισμπιώτη και της ελληνικής αποστολής στον Σικουάνα

Αθλητισμός / Ολυμπιακοί Αγώνες: Η στιγμή της εισόδου των Αντετοκούνμπο – Ντρισμπιώτη και της ελληνικής αποστολής στον Σηκουάνα

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, μαζί με την υπόλοιπη ελληνική αποστολή, πρωταγωνίστησαν στην αρχή της τελετής έναρξης
LIFO NEWSROOM
Ολυμπιακοί Αγώνες: Αντετοκούνμπο και Εθνική Μπάσκετ με πούλμαν στο Παρίσι λόγω του σαμποτάζ στα τρένα

Αθλητισμός / Ολυμπιακοί Αγώνες: Αντετοκούνμπο και Εθνική Μπάσκετ με πούλμαν στο Παρίσι λόγω του σαμποτάζ στα τρένα

Λίγες ώρες πριν την Τελετή Έναρξης - Η Εθνική Μπάσκετ εδρεύει στη Λιλ όπου θα διεξαχθούν οι αγώνες του ομίλου της και βρίσκεται ήδη καθ' οδόν για Παρίσι
LIFO NEWSROOM
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οδηγός επιβίωσης για αρχάριους και μη από την Έλενα Μπουζαλά

Αθλητισμός / Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οδηγός επιβίωσης για αρχάριους και μη

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Έλενα Μπουζαλά που έχει καλύψει ήδη τέσσερις διοργανώσεις και ετοιμάζεται για την πέμπτη απαντά σε όλες μας τις ερωτήσεις: τα all time classic αθλήματα, οι φετινές πιθανές ανατροπές, τα «σιγουράκια» της ελληνικής αποστολής, οι εκπλήξεις και πώς είναι τελικά να ζεις τους Ολυμπιακούς Αγώνες από τόσο κοντά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΦΙΛΙΩ ΡΑΓΚΟΥ