Απέφυγε τον κίνδυνο της παράλυσης η 17χρονη πιλότος της F3 Σοφία Φλερς

Απέφυγε τον κίνδυνο της παράλυσης η 17χρονη πιλότος της F3 Σοφία Φλερς Facebook Twitter
EPA
0

Η εγχείρηση της πιλότου της F3, Σοφία Φλερς, πήγε «πολύ καλά» και δεν υπάρχει «φόβος παράλυσης», δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας της στο BBC World Service.

H 17χρονη Γερμανίδα, υπέστη κάταγμα στη σπονδυλική στήλη, μετά από ατύχημα κατά τη διάρκεια του Grand Prix στο Μακάο. 

Οι γιατροί χρησιμοποίησαν οστό από το ισχίο της, για να επανορθώσουν έναν από τους σπονδύλους της, στη χειρουργική επέμβαση που διήρκεσε περίπου 10 ώρες.

«Όλα δουλεύουν και όλα είναι εντάξει», δήλωσε ο Frits van Amersfoort, ιδιοκτήτης της Van Amersfoort Racing.

«Η παράλυση ήταν ο βασικός φόβος. Γι αυτό και το χειρουργείο έπρεπε να γίνει σχετικά γρήγορα, γιατί υπήρχε κίνδυνος να καταστραφεί ο σπόνδυλός της», δήλωσε αποκλείοντας οριστικά το ενδεχόμενο παράλυσης. 

To ατύχημα συνέβη όταν το μονοκινητήριο της Φλερς έφτασε σε μία στροφή, χτύπησε σε ένα αυτοκίνητο και εκτοξεύθηκε με δύναμη τρία μέτρα πάνω από τους φράχτες ασφαλείας, προσκρούοντας σε μια περιοχή που προορίζεται για τους κριτές και τους φωτογράφους. 

Ο Van Amersfoort εκτίμησε πως η ταχύτητα του οχήματος άγγιζε τα 276 χιλιόμετρα.

Όταν ρωτήθηκε αν η Φλερς θα επιστρέψει στους αγώνες, απάντησε πως είναι αρκετά σίγουρος, αλλά αυτό θα γίνει μετά από κάποιον χρόνο. 

«Ξεκινάει ο χειμώνας, και έτσι θα έχει χρόνο να αναρρώσει και είμαι αρκετά σίγουρος πως θα επιστρέψει. Αυτό κάνει πάντα το αγωνιστικό αίμα, επιστρέφεις γιατί αυτό είναι το άθλημα που όλοι αγαπάμε.»

 
Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM