Άιζακ Χάμφρις: Ο Αυστραλός μπασκετμπολίστας έκανε coming out- «Η αλήθεια είναι πως είμαι γκέι»

Άιζακ Χάμφρις: Ο Αυστραλός μπασκετμπολίστας έκανε coming out- «Η αλήθεια είναι πως είμαι γκέι» Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Ο Άιζακ Χάμφρις, επαγγελματίας Αυστραλός μπασκετμπολίστας, έκανε coming out και είναι ο μόνος ανοιχτά γκέι παίκτης που αγωνίζεται αυτή τη στιγμή σε κορυφαία κατηγορία, σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με την ομάδα του, την Melbourne United. 

Ο 24χρονος γνωστοποίησε ότι είναι ομοφυλόφιλος αναρτώντας στα social media ένα βίντεο, στο οποίο μιλά στους συμπαίκτες του, στα αποδυτήρια, αλλά και με ανακοίνωση που εξέδωσε η ομάδα του. 

«Πιθανότατα θα είναι μία από τις πιο δύσκολες συζητήσεις που έκανα ποτέ στη ζωή μου. Αλλά ζωή είναι να κάνεις δύσκολα πράγματα, να μαθαίνεις από αυτά και να κάνεις τη διαφορά, οπότε δείξτε κατανόηση», λέει στους συμπαίκτες του, στο βίντεο στο οποίο δεν κρύβει τη συγκίνησή του. 

Σε αυτό εξομολογείται ότι πριν από λίγα χρόνια βρέθηκε σε μια «πολύ σκοτεινή, μοναχική» κατάσταση. «Δεν μπορούσα να είμαι ο εαυτός μου και αποπειράθηκα να βάλω τέλος στη ζωή μου. Ο βασικός λόγος για αυτό ήταν πως πάσχιζα με τη σεξουαλικότητά μου και με το να αποδεχθώ το γεγονός ότι είμαι γκέι», αναφέρει. 

«Πίστευα ότι δεν θα μπορούσα να είμαι αυτό το άτομο στο περιβάλλον του μπάσκετ», επεσήμανε και συμπλήρωσε ότι ακολούθησε το «μεγάλο ερώτημα» για το πώς θα είναι μπασκετμπολίστας και θα ενταχθεί σε μια νέα ομάδα, όταν «τελικά το αποδέχθηκα αυτό για τον εαυτό μου και δεν ήθελα να κρύβω πλέον το ποιος είμαι». 

Ο Χάμφρις εξηγεί στο βίντεο ότι τελικά αποφάσισε πως εάν πάει σε μια ομάδα, θα κάνει coming out και «θα σιγουρευτώ ότι ξέρουν οι άνθρωποι πως μπορείς να ζήσεις και να μην κρύβεσαι απλά επειδή είσαι αθλητής». 

Οι επαγγελματίες αθλητές, υπογραμμίζει, έχουν ευθύνη να δίνουν το παράδειγμα. «Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν άνθρωποι σε άλλους κόσμους που πασχίζουν καθημερινά, δεν ξέρουν πώς να υπάρχουν και γνωρίζω πώς είναι αυτό». 

Ο 24χρονος επισημαίνει ότι θέλει να εκπροσωπήσει αυτούς τους ανθρώπους. Ο στόχος του, κάνοντας coming out, είναι «να σιγουρευτώ πως ξέρουν ότι μπορείς να είσαι ό,τι θέλεις, ανεξάρτητα του ποιος είσαι και τι κάνεις. Μπορείς να είσαι μπασκετμπολίστας και να είσαι γκέι. Μπορείς να κάνεις ό,τι θες και αυτό δεν έχει καμία σχέση με τη σεξουαλικότητά σου και το ποιος είσαι». 

«Θέλω απλά να είμαι ο εαυτός μου, ανακάλυψα ότι αυτός είναι ο προορισμός μου στη ζωή», καταλήγει ο παίκτης. 

«Κρύβω κάτι για τον εαυτό μου όλη μου τη ζωή, από αυτούς που αγαπώ, ακόμη και από τον εαυτό μου κάποιες φορές. Είναι μια αλήθεια για μένα που ήθελα να αρνούμαι για πολύ καιρό, αλλά τώρα νιώθω άνετα να την πω σε όλους σας. Αυτή η αλήθεια είναι πως είμαι ομοφυλόφιλος», ανέφερε ο 24χρονος στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ομάδα του, στην οποία δηλώνει ότι πλέον είναι ευτυχισμένος με το ποιος είναι. 

Σε αυτή εξηγεί ότι ήθελε να αποκαλύψει το ποιος είναι και να μην κρύβεται πλέον. «Έφτασα σε ένα σημείο στο οποίο γνωρίζω ότι μπορώ να αποκαλύψω ότι είμαι γκέι και να συνεχίζω να παίζω επαγγελματικά», επεσήμανε ακόμη. 

Ο Άιζακ Χάμφρις είναι ο πρώτος Αυστραλός παίκτης μπάσκετ που κάνει coming out. Ακολουθεί τα βήματα του Τζος Καβάλο, που έκανε το ίδιο στον κόσμο του ποδοσφαίρου, πέρυσι. 

Ο 24χρονος είναι μόλις ο δεύτερος άνδρας μπασκετμπολίστας που ανακοινώνει πως είναι ομοφυλόφιλος ενώ παίζει σε κορυφαία κατηγορία, μετά τον Τζέισον Κόλινς, πρώην παίκτη του NBA, που έκανε coming out το 2013. 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM