«Επικός» Στέφανος Τσιτσιπάς: Νίκησε τον Ναδάλ με ανατροπή - Πρόκριση στους 4 του Αυστραλιανού Open

«Επικός» Στέφανος Τσιτσιπάς: Νίκησε τον Ναδάλ με ανατροπή - Πρόκριση στους 4 του Αυστραλιανού Open Facebook Twitter
EPA
0

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε με τεράστια ανατροπή τον Ράφα Ναδάλ στο Αυστραλιανό Όπεν.

Ενώ βρέθηκε πίσω με 2-0 στα σετ, ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε ένα σπάνιο σερί και νίκησε τελικά με 3-2 σετ τον Ράφα Ναδάλ περνώντας στα ημιτελικά.

Το Νο.6 στον κόσμο κατάφερε να κερδίσει τον Ισπανό (Νο2 στην παγκόσμια κατάταξη), παρότι βρέθηκε να χάνει με 0-2 σετ και μετά από 4 ώρες παιχνδιού, πανηγύρισε μια από τις σημαντικότερες νίκες στην καριέρα του, διεκδικώντας μια θέση στον πρώτο τελικό Γκραν Σλαμ της ζωής του.

 

Αυτή είναι η δεύτερη νίκη του Τσιτσιπά απέναντι στον Ναδάλ σε συνολικά οχτώ αναμετρήσεις. Τον Ιανουάριο του 2019 ήταν ο Ναδάλ που απέκλειε τον Έλληνα παίχτη αλλά σήμερα, δύο χρόνια μετά, η εικόνα αντιστράφηκε.

Στην αρχή ο Ισπανός εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του Έλληνα παίκτηκαι έκανε το μπρέικ στο πρώτο σετ (5-3), κερδίζοντάς το τελικά με 6-3 games μέσα σε 37 λεπτά. Στο δεύτερο σετ, ο Ναδάλ έκανε και πάλι μπρέικ στο σερβίς του Τσιτσιπά από το πρώτο game και τελικά το πήρε και αυτό με 6-2 σε 41 λεπτά.

Στο τρίτο σετ ο κορυφαίος Έλληνας τενίστα ήταν αλάνθαστος, εκμεταλλεύτηκε τα δύο αβίαστα λάθη του Ναδάλ και μετά από 54 λεπτά επικράτησε 7-4. Στο τέταρτο σετ, η εικόνα ήταν σχεδόν πανομοιότυπη, ο Ναδάλ έδειξε σημάδια κόπωσης, εκνευρισμό και αβίαστα λάθη. Οι δύο αθλητές έφτασαν στα δέκα games και ο Τσιτσιπάς ισοφάρισε με το 6-4 που κράτησε άλλα 57 λεπτά.

Στο πέμπτο και τελευταίο σετ, το σκορ των games έδειχνε 5-5 όταν ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε το δεύτερο μπρέικ στο ματς (6-5) και χωρίς να χάσει το σερβίς του, πήρε το σετ με 7-5, αφήνοντας πίσω του έναν από τους κορυφαίους τενίστες όλων των εποχών. 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών. Δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για την συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ