Τα πρώτα Air Jordan του Μάικλ Τζόρνταν στο «σφυρί» - Από τον Sotheby's

Τα πρώτα Air Jordan του Μάικλ Τζόρνταν στο «σφυρί» - Από τον Sotheby's Facebook Twitter
Reuters
0

Τα πρώτα παπούτσια που σχεδίασε η Nike για τον θρύλο των παρκέ, Μάικλ Τζόρνταν δημοπρατούνται από τον οίκο Sotheby's - σε μία δημοπρασία «πείραμα» για την αγορά των συλλεκτικών σνίκερ.

Τα Air Jordan 1 σχεδιάστηκαν αποκλειστικά για τον Τζόρνταν το 1985 και ήταν τα πρώτα προσωπικά αθλητικά που φόρεσε παίκτης. Αναμένεται να πουληθούν μεταξύ 100.000 - 150.000 δολαρίων σε μία online δημορασία που κλείνει στις 17 Μαΐου.

Τα Air Jordan 1, στα χρώματα των Μπουλς, μαύρο, κόκκινο και άσπρο, φέρουν την υπογραφή του Τζόρνταν. Όπως τα περισσότερα παπούτσια του, είναι διαφορετικό νούμερο, το ένα είναι 46 και το άλλο 47, σύμφωνα με το Sotheby's.

Τα πρώτα Air Jordan του Μάικλ Τζόρνταν στο «σφυρί» - Από τον Sotheby's Facebook Twitter
Reuters

Η χρήση των παπουτσιών αυτών από τον Τζόρνταν παραβίαζε τους κανόνες του NBA που όριζαν πως οι παίκτες έπρπε να φορούν αθλητικά του ίδιου χρώματος της εμφάνισης της ομάδας. Το ελάχιστο λευκό που είχαν τα συγκεκριμένα αθλητικά προκάλεσε αντιδράσεις και πρόστιμο 5.000 δολαρίων στον Τζόρνταν για κάθε φορά που φορούσε τα παπούτσια. 

O οίκος Sotheby's που είναι γνωστός για τις δημοπρασίες τέχνης, πέρυσι εγκανίασε την πρώτη δημοπρασία αφιερωμένη εξ ολοκλήρου σε sneakers. Μάλιστα, πούλησε στην τιμή - ρεκόρ των 437.500 δολαρίων ένα ζευγάρι αθλητικών για τρέξιμο τού 1972.

Με πληροφορίες από Reuters

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM