Πρόστιμο 10 εκατ. στη Ρωσία, για ντόπινγκ, από την παγκόσμια ομοσπονδία στίβου

Πρόστιμο 10 εκατ. στη Ρωσία, για ντόπινγκ, από την παγκόσμια ομοσπονδία στίβου Facebook Twitter
Πρόστιμο 10 εκατ. επέβαλε στη Ρωσία η παγκόσμια ομοσπονδία στίβου (Φωτογραφία αρχείου EPA)
0

Η παγκόσμια ομοσπονδία στίβου (World Athletics) επέβαλε πρόστιμο 10 εκατομμυρίων δολαρίων στη ρωσική ομοσπονδία, για την παραβίαση των κανονισμών για το ντόπινγκ.

Παράλληλα έβαλε ανώτατο όριο 10 αθλητών στίβου από τη Ρωσία, που θα τους επιτραπεί να μετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020, ως ανεξάρτητοι. Μάλιστα, ο πρόεδρος του World Athletics, Σεμπάστιαν Κόε, προειδοποίησε ότι το σύστημα αυτό, με τη συμμετοχή ανεξάρτητων αθλητών, θα ανασταλεί, αν η ρωσική ομοσπονδία στίβου δεν καταβάλει το μισό πρόστιμο (5 εκατομμύρια) έως την 1η Ιουλίου 2020.

Το υπόλοιπο πρόστιμο θα είναι με αναστολή δύο ετών. Αν η ρωσική ομοσπονδία στίβου παραβιάσει ξανά τους κανονισμούς για το ντόπινγκ μέσα σε αυτή την περίοδο, τότε θα κληθεί αμέσως να καταβάλει τα υπόλοιπα 5 εκατομμύρια δολάρια.

Η Ρωσία έχει αποκλειστεί από όλους τους αγώνες στίβου από το 2015, έπειτα από έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντι-ντόπινγκ (WADA) που περιείχε αποδείξεις για μαζικό ντόπινγκ μεταξύ των αθλητών στίβου της χώρας.

Στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2016 είχε επιτραπεί η συμμετοχή μόνο μιας αθλήτριας στίβου από τη Ρωσία, της άλτριας του μήκους Ντάρια Κλίσινα. Στο περσινό Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου είχαν μετάσχει 28 Ρώσοι αθλητές, ως ανεξάρτητοι, οι οποίο είχαν κατακτήσει 9 μετάλλια.

Όμως, τον περασμένο Δεκέμβριο η παγκόσμια ομοσπονδία στίβου είχε «παγώσει» και το σύστημα με τους ανεξάρτητους αθλητές, επειδή διαπιστώθηκε ότι ένας από αυτούς, δεν έδινε στοιχεία για το πού γυμναζόταν- τα whereabouts προκειμένου να γίνονται αιφνίδιοι έλεγχοι ντόπινγκ- κάτι για το οποίο είχε την κάλυψη της ρωσικής ομοσπονδίας.

Με πληροφορίες από το AFP

 

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών. Δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για την συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ