Η Εθνική Μπάσκετ δίνει αύριο τον «τελικό πρόκρισης» με τη Νέα Ζηλανδία που θα κρίνει αν θα συνεχίσει στους «16» του Μουντομπάσκετ τη Κίνας. 

 

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 15:00, ώρα Ελλάδας. Η Νέα Ζηλανδία προέρχεται από την πρώτη της νίκη στο τουρνουά απέναντι στο Μαυροβούνιο. Και οι δύο αυριανοί αντίπαλοι έχουν κερδίσει το Μαυροβούνιο και έχουν ηττηθεί από τη Βραζιλία, επομένως ο αυριανός αγώνας θα κρίνει την πρόκριση στην επόμενη φάση. 

 

Η επόμενη φάση, αν τελικά κερδίσει η Εθνική αύριο θα έχει μεγάλες δυσκολίες ώστε να καταφέρει τελικά να προκριθεί στη νοκάουτ φάση των «8». 

 

Πρώτο σενάριο πρόκρισης στους «8»

 

Το πρώτο σενάριο που δίνει την πρόκριση στους «8» είναι με την Εθνική μας να κερδίσει όλα της τα ματς. Πρώτα και δεδομένα τη Νέα Ζηλανδία και εν συνεχεία τις ΗΠΑ και την Τουρκία ή την Τσεχία, όποια προκριθεί. Βέβαια το σενάριο αυτό προϋποθέτει και το θαύμα κόντρα στους Αμερικανούς, ενώ ίσως παίξει ρόλο και η διαφορά στο ματς με τους Τούρκους ή τους Τσέχους. Σε αυτό το σενάριο θα έχουμε 4-1 εμείς και είτε θα έχουν 4-1 ρεκόρ οι ΗΠΑ είτε η Βραζιλία. Με το απόλυτο λοιπόν θα είμαστε στους «8».

 

Δεύτερο σενάριο πρόκρισης στους «8»

 

Αν υποθέσουμε ότι είναι δύσκολο έως αδύνατον να νικήσουμε τις ΗΠΑ θέλουμε τη δεδομένη νίκη επί της Νέας Ζηλανδίας, αφού με ήττα είπαμε ότι δεν περνάμε ούτε στους «16», αλλά και νίκη επί της Τουρκίας ή της Τσεχίας. Εφόσον ηττηθούμε από τις ΗΠΑ θέλουμε μια σειρά από αποτελέσματα ευνοϊκά, όπως είναι οι δύο ήττες στην επόμενη φάση των Βραζιλιάνων από Τουρκία/Τσεχία και ΗΠΑ, ενώ σημαντικό ρόλο θα παίξουν και οι διαφορές πόντων σε περιπτώσεις τριπλών ισοβαθμιών.

 

Τρίτο σενάριο πρόκρισης στους «8»

 

Αυτό είναι και το σενάριο με τις λιγότερες πιθανότητες, αφού προϋποθέτει ήττα της Βραζιλίας την Πέμπτη από το ήδη αποκλεισμένο Μαυροβούνιο στην τρίτη αγωνιστική του ομίλου μας. Αν γίνει αυτό θα έχει αφετηρία ίδια με την Εθνική εφόσον κερδίσουμε τη Νέα Ζηλανδία.

 

Στο σενάριο αυτό θέλουμε τουλάχιστον μια νίκη με Τουρκία/Τσεχία και οι ΗΠΑ να κερδίσουν τόσο την Ιαπωνία στο τρίτο ματς του ομίλου τους και να κερδίσουν και τους Βραζιλιάνους. Τότε θα είμαστε λογικά ισόβαθμοι με Τουρκία/Τσεχία ή Βραζιλία (ανάλογα τι θα κάνουν στο μεταξύ τους ματς) και πάλι θα μετρήσουν οι πόντοι.

 

Όλα τα υπόλοιπα σενάρια σημαίνουν αποκλεισμό από τους «8»

 

Σε όλα τα υπόλοιπα σενάρια, δηλαδή των δύο ηττών της Εθνικής μας στην επόμενη φάση, αλλά και των δύο νικών της Βραζιλίας, Δεν περνάμε στους «8». Επίσης δεν θα περάσουμε ακόμα και με νίκη επί των ΗΠΑ, αν οι Βραζιλιάνοι νικήσουν κι εκείνοι τους Αμερικανούς.

 

Με λίγα λόγια, θέλουμε στα επόμενα τρία ματς περισσότερες νίκες από τους Βραζιλιάνους που έχουν μια νίκη περισσότερη αυτή τη στιγμή, και ίδιες ή περισσότερες νίκες με την ομάδα που θα ακολουθήσει τις ΗΠΑ από τον 5ο όμιλο στους «16». Αξιοσημείωτο είναι ότι μετράνε οι πόντοι στις ισοβαθμίες, άρα θέλουμε και νίκες με μεγάλες διαφορές.

 

Το ματς – τελικός με τη Νέα Ζηλανδία προσφέρεται για νίκη με μεγάλη διαφορά, διότι είναι κα μεγάλη η διαφορά δυναμικότητας. Πρώτο μέλημα ωστόσο είναι πλέον η νίκη για να περάσουμε στους «16», μετά την απρόσμενη ήττα από τη Βραζιλία.