Τελικός Champions League: Η Λίβερπουλ πρωταθλήτρια Ευρώπης

Τελικός Champions League: Η Λίβερπουλ πρωταθλήτρια Ευρώπης Facebook Twitter
0

Πρωταθλήτρια Ευρώπης αναδείχθηκε η Λίβερπουλ καθώς επιβλήθηκε με 2-0 στην Τότεναμ στον φετινό τελικό του Champions League.

Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στο κατάμεστο Wanda Metropolitano της Μαδρίτης. Ο Σαλάχ στο 2΄με πέναλτι και ο Οριγκί στο 87΄ πέτυχαν τα γκολ των «κόκκινων». Με αυτόν τον τρόπο η Λίβερπουλ ανέβηκε για έκτη φορά στην ιστορία της στην κορυφή της Ευρώπης με τον Γιούργκεν Κλοπ, τον προπονητή της, να κατακτά το πρώτο ευρωπαϊκό του τρόπαιο. Η Τότεναμ εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της σε τελικό Champions League. Η τελευταία φορά που η Λίβερπουλ είχε σηκώσει το πολυπόθητο τρόπαιο ήταν το 2005, στην Κωνσταντινούπολη, με νίκη επί της Μίλαν στα πέναλτι. Η Λίβερπουλ τότε είχε πετύχει μια θεαματική ανατροπή καθώς ήταν πίσω στο σκορ με 3-0.

Είναι ο όγδοος τελικός στην ιστορία του Champions League που τελειώνει με σκορ 2-0. Τελευταία φορά ήταν το 2010, πάλι στη Μαδρίτη, όταν η Ίντερ νίκησε την Μπάγερν. Στην ιστορία του Champions League η Ρεάλ Μαδρίτης έχει κατακτήσει 13 φορές τρόπαιο, η Μίλαν 7 φορές και η Λίβερπουλ, μετά τη σημερινή της νίκη, βρίσκεται πλέον στην τρίτη θέση. 

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ