Σεισμός

Παρέμβαση εισαγγελέα για τα προκλητικά πανό στο ΣΕΦ

Παρέμβαση εισαγγελέα για τα προκλητικά πανό στο ΣΕΦ Facebook Twitter
0

Την κινητοποίηση των αρχών έχει προκαλέσει η ανάρτηση προκλητικών πανό στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, με αναφορές στη δολοφονία του Μιχάλη Φιλόπουλου στην Παιανία, κατά τη χθεσινή αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Ζαλγκίρις Κάουνας.

Η ΕΛ.ΑΣ έχει ζητήσει το οπτικοακουστικό υλικό από τις κάμερες, προκειμένου να γίνει ταυτοποίηση των ατόμων που σήκωσαν τα πανό ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες του αθλητικού ιστότοπου sdna.gr, ο αθλητικός εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου, έχει ήδη κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες και αναμένεται να ασκηθούν διώξεις.

Σύσσωμος ο αθλητικός κόσμος καταδίκασε τα πανό που αναφέρονταν στη δολοφονία του Μιχάλη Φιλόπουλου, του οπαδού του Παναθηναϊκού που έχασε τη ζωή του στο «ραντεβού θανάτου» με οπαδούς του Ολυμπιακού στη λεωφόρου Λαυρίου, στις 29 Μαρτίου του 2007.

Τα δύο επίμαχα πανό στο ΣΕΦ προκάλεσαν καταιγισμό επικρίσεων και, ήδη από το βράδυ της Παρασκευής, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός κινήθηκε νομικά για το θέμα προκειμένου να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι.

Η δίκη

 

Κατηγορούμενοι για την υπόθεση ανθρωποκτονία ήταν 9 οπαδοί.

Σε πρώτο βαθμό καταδικάστηκαν τρεις εξ αυτών και αθωώθηκαν οι υπόλοιποι έξι, αλλά σε δεύτερο βαθμό ένοχο βρέθηκε ένα ακόμη άτομο. Μόνο ένας εξ αυτών καταδικάστηκε για φυσική αυτουργία, ενώ οι υπόλοιποι για απλή συνέργεια με «ψυχική συνδρομή».

Πρωτόδικα, στον Χρήστο Σακάτη επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη για φυσική αυτουργία αλλά το εφετείο του αναγνώρισε ελαφρυντικά και τα ισόβια μετατράπηκαν σε κάθειρξη 16 ετών. Ο Βασίλης Ψικάκος και ο Νίκος Βαγιόπουλος καταδικάστηκαν σε 10ετή κάθειρξη για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία. 

Για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία καταδικάστηκε και ο Βασίλης Ρουμπέτης, με ποινή 12ετούς κάθειρξης. Σήμερα όλοι οι ένοχοι βρίσκονται εκτός φυλακής, είτε έχοντας εκτίσει μέρος της ποινής τους, είτε λόγω του νόμου Παρασκευόπουλου.

Ο πρώην πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Ηλίας Μιχαλαριάς άσκησε δριμεία κριτική στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό και στους οργανωμένους οπαδούς του: «Δεν είναι υπεύθυνοι μόνο αυτοί που σήκωσαν τα πανό σήμερα. Υπεύθυνοι είναι όλοι οι δημοσιογράφοι που αποθεώνουν τις "επιτυχίες" του ερασιτέχνη ΟΣΦΠ, όλοι οι χορηγοί του ερασιτέχνη ΟΣΦΠ, όλοι οι αθλητικοί παράγοντες που απονέμουν κύπελλα και συγχαίρουν τον ερασιτέχνη ΟΣΦΠ αλλά και όλοι οι πολιτικοί που συγχαίρουν και φιλοξενούν (στο προεδρικό Μέγαρο πχ) τον ερασιτέχνη ΟΣΦΠ για τις "επιτυχίες" του. Τέλος υπεύθυνοι είναι και όλοι όσοι δεν ήταν σήμερα στις θύρες οργανωμένων στο ΣΕΦ».

Αθλητισμός
0

Σεισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ