Europa League: Ο Ολυμπιακός νίκησε τη Μίλαν και προκρίθηκε στους «32»

Europa League: Ο Ολυμπιακός νίκησε τη Μίλαν και προκρίθηκε στους «32» Facebook Twitter
EPA
0

Μεγάλη πρόκριση στις 32 καλύτερες ομάδες του Europa League πέτυχε απόψε ο Ολυμπιακός, που νίκησε με 3-1 τη Μίλαν στο Φάληρο και τερμάτισε στη δεύτερη θέση του 6ου ομίλου, μαζί με τους «ροσονέρι», των οποίων υπερτερούσε σε ενδεχόμενη ισοβαθμία.

Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν 2-0 με τον Σισέ στο 60΄ και το αυτογκόλ του Ζαπάτα στο 70΄, αλλά ο Κολομβιανός άσος μείωσε στο 72΄. Η ψυχραιμία του Φορτούνη από τα 11 βήματα στο 81΄ έδωσαν την πρόκριση στην πειραϊκή ομάδα.

Ο Ολυμπιακός χρειαζόταν νίκη με δύο γκολ διαφορά και μπήκε στο παιχνίδι πολύ επιθετικά.

Λίγο έλειψε μάλιστα να ανοίξει το σκορ στα 15 δευτερόλεπτα', αλλά ο Γκερέρο νικήθηκε στο τετ α τετ με τον Ρέινα. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τον έλεγχο του αγώνα, αλλά δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν μία κλασική ευκαιρία. Στην επανάληψη ο αγώνας απέκτησε ένα «τρελό» ρυθμό. Στο 60' οι Πειραιώτες άνοιξαν το σκορ.

Ο Ποντένσε έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, o Βούκοβιτς έπιασε την κεφαλιά, αλλά σταμάτησε στον Ιγκουαΐν. Ο Σισέ με κεφαλιά πήρε το ριμπάουντ κι έκανε το 1-0. Τέσσερα λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι έχασαν ανεπανάληπτη ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματά τους.

Ο Φορτούνης πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του βγήκε τετ α τετ με τον Ρέινα, αλλά τον κέρδισε ο τερματοφύλακας της Μίλαν, το ριμπάουντ πήρε ο Γκερέρο αλλά σταμάτησε στο σώμα του Σαπάτα. Στο 70' ο Γκιγιέρμε έκανε το σουτ η μπάλα κόντραρε στον Ζαπάτα πήρε ύψος και κρέμασε τον Ρέινα. Το 2-0 ηταν σκορ πρόκρισης για τον Ολυμπιακό, αλλά η Μίλαν απάντησε άμεσα.

Δύο λεπτά αργότερα μετά από κόρνερ ο Ζαπάτα έστειλε με το κεφάλι την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 2-1. Η πίεση των παικτών του Μαρτίνς συνεχίστηκε και στο 75' έφτασαν κοντά στο τρίτο γκολ. Ο Ομάρ βρήκε τον Γκερέρο, αλλά το πλασέ του τελευταίου διώχνει με αυτοθυσία ο Αμπάτε με τάκλιν.

Στο 81' ο Μπαστιέν δείχνει την «εσχάτη των ποινών», καθώς ο Αμπάτε έριξε μέσα στην περιοχή τον Τοροσίδη, που είχε μπει ένα λεπτό νωρίτερα στον αγώνα.

Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Φορτούνης κι έκανε το 3-1. Στα τελευταία λεπτά η Μίλαν δεν μπόρεσε να απειλήσει και ο Ολυμπιακός πανηγύρισε τη μεγάλη πρόκριση, αφήνοντας τους «ροσονέρι» εκτός της συνέχειας του Europa League.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM