Η εγχείρηση της πιλότου της F3, Σοφία Φλερς, πήγε «πολύ καλά» και δεν υπάρχει «φόβος παράλυσης», δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας της στο BBC World Service.

 

H 17χρονη Γερμανίδα, υπέστη κάταγμα στη σπονδυλική στήλη, μετά από ατύχημα κατά τη διάρκεια του Grand Prix στο Μακάο. 

 

Οι γιατροί χρησιμοποίησαν οστό από το ισχίο της, για να επανορθώσουν έναν από τους σπονδύλους της, στη χειρουργική επέμβαση που διήρκεσε περίπου 10 ώρες.

 

«Όλα δουλεύουν και όλα είναι εντάξει», δήλωσε ο Frits van Amersfoort, ιδιοκτήτης της Van Amersfoort Racing.

 

«Η παράλυση ήταν ο βασικός φόβος. Γι αυτό και το χειρουργείο έπρεπε να γίνει σχετικά γρήγορα, γιατί υπήρχε κίνδυνος να καταστραφεί ο σπόνδυλός της», δήλωσε αποκλείοντας οριστικά το ενδεχόμενο παράλυσης. 

 

To ατύχημα συνέβη όταν το μονοκινητήριο της Φλερς έφτασε σε μία στροφή, χτύπησε σε ένα αυτοκίνητο και εκτοξεύθηκε με δύναμη τρία μέτρα πάνω από τους φράχτες ασφαλείας, προσκρούοντας σε μια περιοχή που προορίζεται για τους κριτές και τους φωτογράφους. 

 

Ο Van Amersfoort εκτίμησε πως η ταχύτητα του οχήματος άγγιζε τα 276 χιλιόμετρα.

 

Όταν ρωτήθηκε αν η Φλερς θα επιστρέψει στους αγώνες, απάντησε πως είναι αρκετά σίγουρος, αλλά αυτό θα γίνει μετά από κάποιον χρόνο. 

 

«Ξεκινάει ο χειμώνας, και έτσι θα έχει χρόνο να αναρρώσει και είμαι αρκετά σίγουρος πως θα επιστρέψει. Αυτό κάνει πάντα το αγωνιστικό αίμα, επιστρέφεις γιατί αυτό είναι το άθλημα που όλοι αγαπάμε.»

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr