Ζαγοράκης: Εκ παραδρομής καταψήφισα την έκθεση για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ και μετά υπερψήφισα

Ζαγοράκης: Εκ παραδρομής καταψήφισα την έκθεση για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ και μετά υπερψήφισα Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανακήρυξε την ΕΕ «Ελεύθερη Ζώνη» για την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, την Παρασκευή και ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Θοδωρής Ζαγοράκης αρχικά καταψήφισε στην τελική ψηφοφορία.

Σήμερα το μεσημέρι ο Θοδωρής Ζαγοράκης έγραψε στο Facebook πως εκ παραδρομής καταψήφισε το τελικό κείμενο: «Όπως μπορεί να γίνει εύκολα αντιληπτό από τα δημοσιευμένα αποτελέσματα στην ιστοσελίδα του Ευρωκοινοβουλίου υπερψήφισα όλες τις τροπολογίες υπέρ των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. Εκ παραδρομής στην τελική ψηφοφορία καταψήφισα το τελικό κείμενο και προφανώς υπήρξε διορθωτική ψήφος υπερψηφίζοντάς το.»

 

Το ψήφισμα υιοθετήθηκε τελικά με 492 ψήφους υπέρ, 141 κατά και 46 αποχές.

Από τον Μάρτιο του 2019, περισσότερες από 100 πολωνικές περιφέρειες, κομητείες και κοινότητες έχουν υιοθετήσει ομοφοβικά ψηφίσματα που τις «απαλλάσσουν», όπως διακηρύσσουν από την «ιδεολογία των ΛΟΑΔΜΙ»  (Λεσβίες, ομοφυλόφιλους, αμφιφυλόφιλους, διεμφυλικούς ή μεσοφυλικούς). Σύμφωνα με τα ψηφίσματα αυτά, οι τοπικές κυβερνήσεις οφείλουν να απέχουν από οποιαδήποτε ενθάρρυνση ανοχής προς τα άτομα ΛΟΑΔΜΙ και απέσυραν οικονομική βοήθεια από οργανισμούς που προωθούν την αρχή της μη διακριτικής μεταχείρισης και της ισότητας.

ΕΚ: Διογκούμενη ρητορική μίσους

Από τον Μάρτιο του 2019, περισσότερες από 100 πολωνικές περιφέρειες, κομητείες και κοινότητες έχουν υιοθετήσει ομοφοβικά ψηφίσματα που τις «απαλλάσσουν», όπως διακηρύσσουν από την «ιδεολογία των ΛΟΑΔΜΙ»  (Λεσβίες, ομοφυλόφιλους, αμφιφυλόφιλους, διεμφυλικούς ή μεσοφυλικούς). Σύμφωνα με τα ψηφίσματα αυτά, οι τοπικές κυβερνήσεις οφείλουν να απέχουν από οποιαδήποτε ενθάρρυνση ανοχής προς τα άτομα ΛΟΑΔΜΙ και απέσυραν οικονομική βοήθεια από οργανισμούς που προωθούν την αρχή της μη διακριτικής μεταχείρισης και της ισότητας.

Αντιδρώντας, το ευρωκοινοβούλιο υπογραμμίζει επίσης ότι αυτές οι «περιοχές ελεύθερες από άτομα ΛΟΑΔΜΙ» αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου πλαισίου για αυξημένη μεταχείριση διακρίσεων και επιθέσεων, και κυρίως «μιας διογκούμενης ρητορικής μίσους από τις δημόσιες αρχές, από εκλεγμένους αξιωματούχους (συμπεριλαμβανομένου του προέδρου της χώρας), και από φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης.»

Το ΕΚ αποδοκιμάζει επίσης τις συλλήψεις ατόμων που υπερασπίζονται τα δικαιώματα της κοινότητας των ΛΟΑΔΜΙ, καθώς επίσης και τις επιθέσεις και απαγορεύσεις στις πορείες «Pride».

«Τα άτομα ΛΟΑΔΜΙ σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να απολαμβάνουν την ελευθερία να ζουν και να δείχνουν δημοσίως τον γενετήσιο προσανατολισμό, την ταυτότητα φύλου, την έκφραση φύλου και τα χαρακτηριστικά φύλου τους χωρίς τον φόβο μισαλλοδοξίας, διακρίσεων ή διώξεων για τους λόγους αυτούς, και οι αρχές οφείλουν σε όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης στην επικράτεια της ΕΕ να προστατεύουν και να προωθούν την ισότητα και τα θεμελιώδη δικαιώματα όλων, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων ΛΟΑΔΜΙ», τονίζουν οι ευρωβουλευτές.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλέξης Τσίπρας: Χρειαζόμαστε μια νέα εθνική πυξίδα, έναν νέο πατριωτισμό

Πολιτική / Αλέξης Τσίπρας: Χρειαζόμαστε μια νέα εθνική πυξίδα, έναν νέο πατριωτισμό

Σχέδιο 5ετούς «ανάταξης» με νέο Ταμείο Σύγκλισης, εισφορά στα πολύ υψηλά εισοδήματα και στροφή παραγωγικού μοντέλου - Όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός στο Economist: The Fifth Thessaloniki Metropolitan Summit
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Αυτά είναι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν στην ΔΕΘ

Πολιτική / ΔΕΘ: Αυτά είναι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν για μεσαία τάξη, στεγαστικό και φοροελαφρύνσεις

Οι συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου είναι συνεχείς και επικεντρώνονται στο εύρος της απήχησης που θα έχουν οι παρεμβάσεις, με βάση τις αντοχές της οικονομίας και τα διαθέσιμα δημοσιονομικά περιθώρια
LIFO NEWSROOM
Ανακοίνωση τριών υπουργείων για Βασιλίσσης Όλγας: «Οι πρωτοβουλίες του Δήμου Αθηναίων δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα»

Πολιτική / «Οι πρωτοβουλίες του Δήμου Αθηναίων δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα» - Παρέμβαση τριών υπουργείων για Βασ. Όλγας

Τα υπουργεία Πολιτισμού, Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Υποδομών & Μεταφορών εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση και καλούν τον Δήμο Αθηναίων να «τηρήσει τις προβλεπόμενες από το θεσμικό πλαίσιο διαδικασίες»
LIFO NEWSROOM
Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Πολιτική / Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Ο βουλευτής της ΝΔ υπέστη ανακοπή σε πολυσύχναστη παραλία της Χαλκιδικής που δεν υπήρχε απινιδωτής ή ναυαγοσώστης - Ο ίδιος ως υφυπουργός είχε συμβάλλει ώστε να τοποθετηθούν περισσότεροι απινιδωτές σε σχολεία και κοινότητες της χώρας
LIFO NEWSROOM