Υπουργικό Συμβούλιο - Σαρμάς: Στόχος η ομαλή λειτουργία του κράτους

Υπηρεσιακό υπουργικό συμβούλιο – Ιωάννης Σαρμάς: «Σήμερα καθορίζουμε την πολιτική μας μέχρι τις 25 Ιουνίου» Facebook Twitter
0

Σήμερα, Σάββατο 27 Μαΐου συνεδρίασε το υπηρεσιακό υπουργικό συμβούλιο υπό τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κυριότερο θέμα του υπηρεσιακού υπουργικού συμβουλίου είναι η πορεία προς τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Κατά την εισαγωγική του ομιλία ο Ιωάννης Σαρμάς ανέφερε ότι θα πρέπει το κυβερνητικό έργο της υπηρεσιακής κυβέρνησης να εξασφαλίσει την απαιτούμενη λειτουργία του κράτους. Γι’ αυτό ζήτησε από τους υπουργούς να αναφέρουν τους κινδύνους που υπάρχουν σε κάθε τομέα, οι οποίοι θα μπορούσαν να αποτρέψουν το κυβερνητικό έργο από το να εφαρμοστεί.

Μάλιστα, ο Ιωάννης Σαρμάς αναφέρθηκε στο δυστύχημα στα Τέμπη, τονίζοντας πως ήταν μια χαρακτηριστική περίπτωση λανθασμένης διαχείρισης κινδύνου ή μη διαχείρισης καθόλου.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, «υπάρχει προγραμματισμός από την απελθούσα κυβέρνηση, αλλά εμείς στο πλαίσιο της πολιτικής ουδετερότητας, θα πρέπει να δούμε τι από τον προγραμματισμό αυτό απαιτείται να εφαρμοστεί, για να εξασφαλίσουμε την λειτουργικότητα του κράτους και των δημόσιων υπηρεσιών».

Μια άλλη πολύ βασική υποχρέωση, προσέθεσε, «είναι η διαχείριση των κινδύνων στα υπουργεία σας. Πιθανόν να είναι και σημαντικότερο απαιτούμενο από τον προγραμματισμό. Διαχείριση κινδύνων σημαίνει ότι έχετε εντοπίσει τους κινδύνους που απειλούν τις δραστηριότητες, την οικονομική ζωή, οτιδήποτε αφορά τις αρμοδιότητές σας. Και σε αυτό θα βοηθήσουν οι εσωτερικοί ελεγκτές που έχετε στα υπουργεία σας που θα έπρεπε να έχουν ήδη ή πρέπει να εντοπίσουν τους κινδύνους».

Καταλήγοντας, ο Ιωάννης Σαρμάς τόνισε ότι «χρειάζεται και ένα σύστημα μετριασμού και αποτροπής των κινδύνων και η παρακολούθηση της σωστής εφαρμογής του συστήματος αποτροπής των κινδύνων. Έχω στο μυαλό μου το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη που είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα διαχείρισης κινδύνου ή μη διαχείρισης κινδύνου».

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM
Δούκας σε πρέσβη Ισραήλ: Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από όσους σκοτώνουν αμάχους

Πολιτική / Δούκας σε πρέσβη Ισραήλ: Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από όσους σκοτώνουν αμάχους

Η απάντηση του δημάρχου Αθηναίων στις δηλώσεις του Νόαμ Κατζ, ο οποίος άσκησε κριτική για ελλιπή προστασία της πόλης από «οργανωμένες μειονότητες», ανεπαρκή καθαριότητα και έλλειψη ασφάλειας που –κατά τον ίδιο– κάνει τους Ισραηλινούς τουρίστες να αισθάνονται άβολα
LIFO NEWSROOM
ΥΠΕΞ: «Απαράδεκτη, μονομερής και παράνομη ενέργεια» η εξαγγελία «θαλάσσιων πάρκων» από την Τουρκία

Πολιτική / ΥΠΕΞ για τουρκικά θαλάσσια πάρκα: «Απαράδεκτη, μονομερής και παράνομη ενέργεια»

Η εξαγγελία «δεν παράγει κανένα έννομο αποτέλεσμα έναντι των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και δείχνει πλήρη έλλειψη σεβασμού στο διεθνές δίκαιο της θάλασσας» αναφέρει η ελληνική πλευρά
LIFO NEWSROOM