ΥΠΕΞ σε Τουρκία: Αβάσιμες οι τουρκικές αιτιάσεις για τα νησιά - Απορρίπτονται στο σύνολο τους

ΥΠΕΞ σε Τουρκία: Αβάσιμες οι τουρκικές αιτιάσεις για τα νησιά - Απορρίπτονται στο σύνολο τους Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Άμεση και αυστηρή ήταν η απάντηση της Αθήνας στην τουρκική κλήση τού Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα Χριστόδουλου Λάζαρη για την παρουσία τεθωρακισμένων σε ελληνικά νησιά. 

Όπως  αναφέρουν διπλωματικές πηγές, απορρίπτονται στο σύνολό τους οι τουρκικές αιτιάσεις, καθώς είναι παντελώς αβάσιμες και δεν συνάδουν με το Διεθνές Δίκαιο,.

Σημειώνουν πως ο Έλληνας πρέσβης υπογράμμισε ότι οι ελληνικές θέσεις έχουν αναπτυχθεί ενδελεχώς στις δύο επιστολές που εστάλησαν στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ.

Επίσης, καθιστούν σαφές πως η Ελλάδα σέβεται απολύτως τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από τη Συνθήκη της Λωζάννης.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ο πρέσβης μας στην Άγκυρα επισήμανε ότι δεν είναι η Ελλάδα η χώρα η οποία απειλεί με πόλεμο τη γείτονα της (casus belli), ούτε έχει συγκεντρώσει τον μεγαλύτερο αποβατικό στόλο στα παράλια της, όπως έχει κάνει η Τουρκία. Προσέθεσε, ότι η Τουρκία συνεχίζει να παραβιάζει την κυριαρχία της Ελλάδας, με τις συνεχείς παραβιάσεις του εναερίου χώρου, καθώς και τις υπερπτήσεις άνωθεν ελληνικού εδάφους.

Σημειώνεται πως ο τουρκικός ισχυρισμός περί τεθωρακισμένων στα δύο ελληνικά νησιά, που οδήγησε σήμερα στην κλήση του Έλληνα πρέσβη, εδράζεται σε φωτογραφίες από drone που διακινούν τα τουρκικά μέσα και παρουσιάζουν την αποβίβαση οχημάτων από πλοία στρατιωτικού εξοπλισμού σε Λέσβο και Σάμο.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ