ΥΠΕΞ Γερμανίας: Σκόπια και Αθήνα κατέδειξαν ότι ακόμη και δύσκολα θέματα είναι επιλύσιμα

ΥΠΕΞ Γερμανίας: Σκόπια και Αθήνα κατέδειξαν ότι ακόμη και δύσκολα θέματα είναι επιλύσιμα Facebook Twitter
0

«Η κύρωση της ιστορικής συμφωνίας των Πρεσπών είναι αποφασιστικής σημασίας ζήτημα για την περαιτέρω ευρωατλαντική προσέγγιση της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας» τονίζει ο Γερμανός υφυπουργός Εξωτερικών Μ. Ροθ.

«Σκόπια και Αθήνα κατέδειξαν με υποδειγματικό τρόπο ότι ακόμη και δύσκολα θέματα είναι επιλύσιμα, με τόλμη, αντοχή και ετοιμότητα για συμβιβασμό. Η λύση στο επίμαχο ζήτημα της ονομασίας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την περαιτέρω πορεία προς την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Επιπλέον, η κυβέρνηση στα Σκόπια πρέπει να προχωρήσει θαρραλέα στην εφαρμογή περαιτέρω μεταρρυθμίσεων καίριας σημασίας» τονίζει ο Γερμανός αξιωματούχος ενόψει του προγραμματισμένου του ταξιδιού σε Τίρανα και Σκόπια την Κυριακή 22 Ιουλίου.

Προσθέτει μάλιστα ότι «και στα Τίρανα επίσης, έχουν δρομολογηθεί επιτυχώς σημαντικά μεταρρυθμιστικά σχέδια, τα οποία πρέπει να προχωρήσουν με αποφασιστικότητα. Η διαδικασία Vetting, που υποβάλλει δικαστές και εισαγγελείς σε συστηματικό έλεγχο, είναι παραδειγματική για μία φιλόδοξη μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης. Οι μεταρρυθμίσεις δείχνουν ότι και οι δύο χώρες αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα την προσέγγισή τους στην ΕΕ».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Πολιτική / Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2027, απάντησε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία, ελληνοτουρκικά και Παλαιστίνη, ενώ έστειλε μηνύματα για ακρίβεια, στεγαστικό και τη λειτουργία του κράτους
LIFO NEWSROOM
ΔΕΘ: οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Πολιτική / ΔΕΘ: Οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Παιδεία, υγεία, ενέργεια και χωροταξία είναι οι τέσσερις μεταρρυθμίσεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, οι οποίες ξεπερνούν «τους κυβερνητικούς κύκλους», όπως είπε και απαιτούν ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις.
LIFO NEWSROOM