Update-Παπακωνσταντίνου: «Δυστυχώς έχασα το cd…Λυπάμαι»

Update-Παπακωνσταντίνου: «Δυστυχώς έχασα το cd…Λυπάμαι» Facebook Twitter
7

Ότι έχασε το πρωτότυπο cd της λίστας Λαγκάρντ κατέθεσε νωρίτερα στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της βουλής ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Όπως υποστήριξε ο πρώην υπουργός, είχε παραδώσει το cd σε συνεργάτες του αλλά τώρα δεν ξέρει που βρίσκεται! «Δυστυχώς, αυτή είναι η αλήθεια» είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Ακόμη, επέρριψε ευθύνες σε Διώτη και Καπελέρη, λέγοντας για τον κ. Διώτη ότι του έδωσε το cd προκειμένου να ερευνήσει τα στοιχεία και όχι για να το παραδώσει στο νέο υπουργό Οικονομικών, τον κ. Βενιζέλο.

Ο πρώην υπουργός εξήγησε ότι η λίστα έφτασε σε μορφή CD μέσα σε διπλωματικό σάκο αλλά αντιγράφηκε σε stick για λόγους ασφαλείας και ευκολία στη χρήση.

Συγκεκριμένα ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε μεταξύ άλλων-απαντώντας σε ερωτήσεις για την παραλαβή του cd: «Ζητήσαμε από τον πρέσβη μας στο Παρίσι να παραλάβει τα αρχεία. Ηρθαν με την μορφή CD και ένα συνοδευτικό έγγραφο υπογεγραμμένο από το υπουργείο Οικονομικών της Γαλλίας και απευθυνόταν στον πρέσβη μας. Αυτό που ήταν ξεκάθαρο σε εμένα είναι ότι η συνοδευτική επιστολή ρητά έλεγε να κρατηθεί μυστικότητα».
 
Για τη μη πρωτοκόλληση του αρχείου  ο κ. Παπακωνσταντίνου απάντησε: «Τι ακριβώς λοιπόν να πρωτοκολλήσω; Ένα CD με απόρρητα στοιχεία; Θα έπρεπε να εκτυπώσουμε τα αρχεία και να πρωτοκολληθούν οι φωτοτυπίες. Έκανα μια στάθμιση και αποφάσισα ότι ήταν απόρρητα και δεν πρωτοκόλλησα. Δεν μου είπε και κανείς υπηρεσιακός και δύο επικεφαλής ΣΔΟΕ ότι δεν μπορούν να την αξιοποιήσουν επειδή δεν έχουν πρωτοκολληθεί. Δεν είναι ουσιώδες αυτό το θέμα».

Για την επιλογή που έκανε σε ορισμένα ονόματα από τη λίστα, τα οποία έδωσε στον κ. Καπελέρη είπε ότι δεν το παρέδωσε ολόκληρο για να αποφευχθούν διαρροές στον Τύπο: «Ο  Καπελέρης δεν έλαβε λίστα αλά εκτυπωμένα 10 ονόματα με ποσά. Το συζήτησα, του είπα ότι το πρώτο όνομα έχει καταθέσεις 550 εκατ. δολάρια. Πώς είναι δυνατόν αυτή η κυρία να παρουσιάζει αυτά τα ποσά;»,

Για την τύχη του cd ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε: «Το αρχικό αρχείο με την συνοδευτική επιστολή το έδωσα για φύλαξη στο γραφείο μου. Δεν ξέρω που είναι. Δυστυχώς δεν ξέρω που είναι σήμερα»!


Στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της βουλής καταθέτει σήμερα ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου ο οποίος είχε παραλάβει τη λίστα, είχε δηλώσεις ότι παρέδωσε ένα τμήμα της στον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Καπελέρη και ολόκληρη στον τέως επικεφαλής της Σώματος Γ. Διώτη. Και οι δυο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ έχουν κληθεί να καταθέσουν ως ύποπτοι πλέον για τους χειρισμούς στη λίστα.

7

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗ

Πολιτική / Κωνσταντοπούλου για παραίτηση Καραναστάση: Διαμαντή, όσο κι αν με πονάει που φεύγεις, σε ευχαριστώ

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε συγγνώμη από τον Διαμαντή Καραναστάση «που δεν κατάφερα να καθαρίσω ακόμη αυτό το τόσο βρόμικο τοπίο, που σε κάνει να ασφυκτιάς και να φεύγεις»
LIFO NEWSROOM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ EUROGROUP ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Πολιτική / Financial Times: Υποψήφιος για την προεδρία του Eurogroup ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Η αποχώρηση του Πασκάλ Ντόναχιου από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Ιρλανδίας και κατ΄ επέκταση από το «τιμόνι» της Ευρωομάδας, εκκινεί τη διαδικασία επιλογής του επόμενου προέδρου, με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα επικρατέστερα ονόματα των διαδόχων του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη, επέμεινε στις καταγγελίες της ότι ο Λαζαρίδης επιτέθηκε στον μάρτυρα και ζήτησε την απομάκρυνσή του από τη ΝΔ
LIFO NEWSROOM
«Το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν σε αυτήν»

LiFO politics / «Δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι το πρόβλημα αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν»

Ο καθηγητής Νικόλαος-Κομνηνός Χλέπας, εξηγεί γιατί το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης στη χώρα μας δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά το σύστημα ακραίου συγκεντρωτισμού της εξουσίας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Πολιτική / Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι ενεργοποιείται ο ενεργειακός διάδρομος που συνδέει Αλεξανδρούπολη και Οδησσό, επιτρέποντας την αποστολή αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου προς την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια
Συγγνώμη το έχασε ε; Ο προσκοπάκος! Η ιδεόληπτη μετριότητα με το σακίδιο στον ώμο...! Εχασε το cd με τους μεγαλοφοροφυγάδες ! Μου προκαλεί εμετό. Δικαιοσύνη πού είσαι; Θα κάνεις το καθήκον σου; Μέσα για δόλο.Σήμ. Μη το προτείνετε.Αλλο που δεν θέλει, να πάρει τα μπογαλάκια του και να φύγει, με τους ωραίους του μισθούς που θα του πληρώνει ο ελληνικός λαός. Δεν βλέπετε τον ΓΑΠ , με τι ευδιαθεσία διηγείται στα φοιτητάρια , τα βάσανα της Ελλάδας ;
Αμάν ρε 'σεις... Πώς κάνετε έτσι; Δεν έχετε χάσει ποτέ σας ένα μπρελόκ, ένα στυλό Bic, έστω ένα κουτί συνδετήρες..!???!!Τί σας κάνει να πιστεύετε ότι το CD έχει μεγαλύτερη αξία από αυτά για τον Παπακωσταντίνου..?
οχι γιαουρτωμα ξυλο σας αξιζει μεχρι δακρυων..στην βαρσοβια στον πολεμο κατα των ναζι οι εβραιοι του γκετο δολοφονησαν τους ομοεθνεις τους συνεργατες των ναζι για εγκληματα κατα του λαου τους..αν οχι δολοφονια, αν οχι ξυλο σιγουρα να παρει τα μπογαλακια του και να φυγει και να μην ξαναπατησει και να μην περναει ουτε με αεροπλανο απο πανω απο την ελλαδα..για να σκεφτειτε κατι εξυπνο για να διορθωσετε τα προβληματα της δημοσιας διοικησης δεν ειστε ικανοι για λαμογιες ειστε σαινια..
Να τον μαζέψει ο εισαγγελέας για εγκληματική παραλειψη καθηκοντων αν όχι για ύποπτο δόλο και μέσα στην ψειρού. Δεν μπορεί όταν ένα ολοκληρός λαός υποφέρει, αυτός με θράσος να λέει "Συγνωμη έχασα το cd" με τούς εν δυνάμει μεγαλύτερους Ελληνες φοροφυγάδες. Δεν υπάρχει δικαιοσύνη? Τι λέω τώρα ε, σε μια χώρα μπάχαλο...μπανανία...