Τσίπρας: Όταν βλέπουμε μια γυναίκα να καταγγέλλει λέμε «γιατί τώρα»- Γιατί έτσι, όποτε θέλει

αλεξης τσιπρας Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Δίνεται μάχη για να ξεπεραστεί η κυρίαρχη αντίληψη του «γιατί τώρα;», όταν μια γυναίκα προβαίνει σε καταγγελία, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Happy Day» του Alpha, ο Αλέξης Τσίπρας ρωτήθηκε μεταξύ άλλων και για την καταγγελία που έχει γίνει σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη, για βιασμό και πρόκληση σωματικής βλάβης. 

«Ήταν ένα πολύ δυσάρεστο, στενάχωρο γεγονός. Αμέσως μόλις το πληροφορηθήκαμε αντιδράσαμε ακαριαία, σκληρά, αλλά σωστά κατά τη γνώμη μου», είπε αρχικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, συμπληρώνοντας πως σε αυτές τις περιπτώσεις «δεν μπορούμε να κρατάμε ίσες αποστάσεις, ούτε να λέμε “ναι μεν αλλά”».

Ο ΣΥΡΙΖΑ ενημερώθηκε την ημέρα που έγινε γνωστή η δημόσια καταγγελία, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας. «Εδώ η καταγγέλλουσα βγήκε και είπε ότι δεν το ήξερε ούτε η οικογένειά της. Είναι δυνατόν να μην το ήξερε η οικογένειά της, το κόμμα στο οποίο συμμετέχει και να το ξέραμε εμείς; Είναι αδιανόητο να το σκεφτεί κάποιος αυτό ή να σκέφτεται ότι θα μπορούσαμε να γνωρίζουμε κάτι τόσο βαρύ και να το κρατάμε», συμπλήρωσε. 

Χαρακτήρισε «πολύ ενοχλητικό» το γεγονός ότι κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με αναρτήσεις τους επιχείρησαν να δημιουργήσουν αμφιβολίες για την καταγγελία. «Είναι μια κυρίαρχη αντίληψη που δίνουμε μάχη για να την ξεπεράσουμε. Μόλις βλέπουμε μια γυναίκα να καταγγέλλει λέμε “γιατί τώρα;”. Γιατί έτσι, γιατί όποτε θέλει. Αρκεί να την ενθαρρύνουμε να το κάνει. Και βεβαίως η δικαιοσύνη είναι αυτή που θα κρίνει την αλήθεια της καταγγελίας της», δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 


Αλέξης Τσίπρας: Τι απάντησε για τον Βαρουφάκη και το ενδεχόμενο συνεργασίας 

Σε ερώτηση αν το σχέδιο του Γιάνη Βαρουφάκη περί ενδεχόμενου κλεισίματος των τραπεζών είναι ο ένας λόγος για να μην γίνει μια ενδεχόμενη μετεκλογική συνεργασία τους, αρχικά απάντησε ότι δεν γνωρίζει τι ακριβώς έχει πει ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25. 

«Οι κυβερνήσεις συνεργασίας σε όλη την Ευρώπη γίνονται σε μια προγραμματική βάση συμφωνημένη. Δεν μπορεί λοιπόν σε μια κυβέρνηση συνεργασίας αυτός που θα έχει 3-4% να βάλει τους όρους του. Είναι αστείο», συμπλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας.  

«Εμείς απευθύνουμε ένα ανοιχτό κάλεσμα σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις να δημιουργήσουμε μια κυβέρνηση μακράς πνοής, πλατιάς συνεργασίας και ισχυρής απήχησης στην κοινωνία, στη βάση ενός προγράμματος που θα έχει συμφωνηθεί και στο οποίο νομίζω το πρώτο κόμμα θα βάλει τους όρους του», συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ερωτηθείς αν αποκλείει τη συνεργασία με τον Γιάνη Βαρουφάκη, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε: «Δεν θέλω εκ των προτέρων να αποκλείσω κανέναν, αλλά αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι να στηριχθεί μία κυβέρνηση, είτε με τη συμμετοχή κάποιου σε αυτή, είτε με την ανοχή του». 

Σήμερα, συμπλήρωσε «δεν υπάρχει ο κίνδυνος χρεοκοπίας των τραπεζών, υπάρχει ο κίνδυνος της χρεοκοπίας των νοικοκυριών, των επιχειρήσεων. Οι τράπεζες έχουν κέρδη, μια χαρά πάνε». 


Όσο για το αν θα δεχόταν να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε: «Νομίζω ότι οι διαφορές μας είναι πολύ μεγάλες, οι πολιτικές, οι ιδεολογικές, οι αξιακές. Ακόμη κι αν θα μπορούσε να είναι θέμα συζήτησης, μετά από μια διακυβέρνηση ενός πρωθυπουργού που κακοποίησε το κράτος δικαίου και τους κανόνες της δημοκρατίας, νομίζω καμιά προοδευτική δύναμη δεν θα μπορούσε να του δώσει συγχωροχάρτι. Πώς να συμφωνήσεις με κάποιον που παρακολουθούσε το μισό πολιτικό σύστημα. Πώς να συμφωνήσεις με κάποιον που έχει δημιουργήσει συνθήκες χειραγώγησης στη δικαιοσύνη, την ενημέρωση». 


Επίσης, επανέλαβε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «αρνείται διαρκώς» ένα ντιμπέιτ με τους δύο τους. «Ο Μακρόν με την Λεπέν κάθισε στο ίδιο τραπέζι και είχαν έναν πολύ ανοιχτό διάλογο. Ο κ. Μητσοτάκης το αρνείται διαρκώς. Το αρνήθηκε το 2019, το αρνείται και τώρα. Προφανώς να πάμε και όλοι μαζί, αλλά συνήθως, ειδικά με αυτούς τους αυστηρούς όρους αυτές οι συζητήσεις είναι σούπα και ο κόσμος δεν καταλαβαίνει πολλά πράγματα», δήλωσε. 


Αλέξης Τσίπρας: Η απουσία τηλεόρασης και ο «χάκερ» γιος

Στην ίδια συνέντευξη ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε και σε ερωτήσεις για την προσωπική ζωή του, μιλώντας για την σύντροφό του, Μπέττυ Μπαζιάνα και τα δύο παιδιά τους, που είναι 13 και 10 ετών. 

«Νομίζω ότι έχει τον πρώτο ρόλο στο σπίτι. Κι αν δεν τον είχε, νομίζω δεν θα πήγαιναν τα πράγματα καλά. Το ελάττωμά μου ως πατέρας είναι ότι έχω μια δυσκολία να βάζω τα όρια και νομίζω αυτόν τον ρόλο τον έχει η Μπέττυ», δήλωσε. 


Μεταξύ άλλων, είπε πως στο σπίτι της οικογένειας δεν υπάρχει τηλεόραση. «Την έχουμε καταργήσει. Έχουμε προτζέκτορα για να βλέπουμε ποδόσφαιρο ή ταινίες», σημείωσε και εξήγησε πώς συνέβη αυτό.

«Ήταν η περίοδος που θέλαμε να βάλουμε όριο, όταν τα παιδιά επιστρέφουν από το σχολείο και λείπουμε, να μην έχουν τη δυνατότητα να χαζεύουν στην οθόνη. Η Μπέττυ έφερε ένα πρόγραμμα το λεγόμενο parental control, που σου δίνει τη δυνατότητα να ελέγχεις και να κλείνεις», εξήγησε. 

«Ο μικρός όμως, μας έχει βγει χάκερ. Κατάφερε και βρήκε το σύστημα, το χάκαρε και το έβγαλε. Και βρήκε τον ρυθμιστή στην τηλεόραση, συνεννοήθηκαν οι δυο τους με τον μεγάλο και το έθαψαν σε μια γλάστρα στο μπαλκόνι. Κάποια στιγμή το συνειδητοποιήσαμε και είπαμε καταργείται η τηλεόραση», συμπλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας. 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κανείς δεν ξέρει πόσο θα διαρκέσει αυτός ο πόλεμος»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία ενώ προανήγγειλε πρόσθετα μέτρα σε περίπτωση που η κρίση στη Μέση Ανατολή διαρκέσει περισσότερο από το προβλεπόμενο
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΕΝΟΠΛΕΣ, ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οι Έλληνες να εμπιστεύονται τις ένοπλες δυνάμεις σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς»

Η αναφορά του πρωθυπουργού στο νέο πρόγραμμα αεράμυνας «Ασπίδα του Αχιλλέα», που όπως ανέφερε θα ενισχύσει σημαντικά την προστασία της χώρας απέναντι στις σύγχρονες και μελλοντικές απειλές
THE LIFO TEAM
ΣΑΜΑΡΑΣ ΒΟΥΛΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝΤΕΣ

Πολιτική / Σαμαράς από Βουλή: Δεν υπάρχουν επαγγελματίες ανησυχούντες αλλά ερασιτέχνες εφησυχασμένοι

Η «απάντηση» του Παύλου Μαρινάκη στον Αντώνη Σαμαρά που μίλησε στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ενέργειας, για την κύρωση ενεργειακών συμφωνιών
THE LIFO TEAM
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ

Πολιτική / Υπουργείο Εξωτερικών: Καμία εκούσια διαρροή προσωπικών στοιχείων για τον επαναπατρισμό πολιτών

«Το υπουργείο Εξωτερικών αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στη διασφάλιση της προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και θα προβεί στις δέουσες ενέργειες», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΙΘΑΚΗ ΚΟΖΑΝΗ

Πολιτική / Τσίπρας από Κοζάνη: Κόκκινη γραμμή η μη χρήση στρατιωτικών βάσεων που μπορεί να θέσουν τη χώρα σε κίνδυνο

Ο πρώην πρωθυπουργός ξεκίνησε την τοποθέτησή του αναφερόμενος στο διεθνές περιβάλλον και την γενικευμένη γεωπολιτική αστάθεια στην περιοχή του Ιράν
THE LIFO TEAM