Τσίπρας: Μην ανησυχείτε. Θα πληρώσουμε και χωρίς εκταμίευση της δόσης

Τσίπρας: Μην ανησυχείτε. Θα πληρώσουμε και χωρίς εκταμίευση της δόσης Facebook Twitter
5

"Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Ακόμη και αν δεν υπάρξει εκταμίευση δόσης η Ελλάδα θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της", δήλωσε πριν από λίγο από το Παρίσι ο Αλέξης Τσίπρας.

«Είμαστε έντιμοι απέναντι στους εταίρους μας και νομίζω ότι και οι εταίροι μας θα πρέπει να είναι έντιμοι απέναντί μας» είπε και πρόσθεσε: «Ακόμη κι αν δεν υπάρξει εκταμίευση δόσης η Ελλάδα θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της». 

Απευθυνόμενος στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο, σημείωσε: «Κάποιοι από τους εταίρους έχουν την καχυποψία ότι δεν θέλουμε να προχωρήσουμε σε μεταρρυθμίσεις. Ακριβώς γι' αυτό βρισκόμαστε εδώ, ώστε ο ΟΟΣΑ να βάλει τη σφραγίδα του στο διαβατήριό μας. Είμαι βέβαιος ότι το επόμενο διάστημα οι καχυποψίες θα λυθούν αν υπάρχει διάθεση να προχωρήσουμε μπροστά».



Ο Έλληνας Πρωθυπουργός είχε νωρίτερα υπογράψει συμφωνία με τον ΟΟΣΑ για την παροχή τεχνογνωσίας για τις μεταρρυθμίσεις που πρόκειται να γίνουν στην Ελλάδα.



Για τις μεταρρυθμίσεις αυτές είπε ότι δεν μας υποχρεώνει κανείς να τις κάνουμε και πως  θα εμπεδώσουν την κοινωνική αλλαγή ενώ θα χτυπήσουν μεγάλα συμφέροντα που δημιουργούν μονοπωλιακές και ολιγοπωλιακές καταστάσεις στην οικονομία, τη φοροδιαφυγή και την φοροαποφυγή.«Δεν μας υποχρεώνει κανείς να κάνουμε τις μεταρρυθμίσεις, θέλουμε να τις κάνουμε», είπε ο Πρωθυπουργός.


Τόνισε επίσης ότι η κυβέρνηση στοχεύει σε ρήξη με χρόνιες παθογένειες της Ελλάδας ενώ σημείωσε ότι η λιτότητα τελείωσε.

Ακόμ δήλωσε ότι "τα τελευταία χρόνια είδαμε πολλές φορές εκβιασμούς ότι εάν δεν μειωθούν συντάξεις, μισθοί και δεν θα γίνουν απολύσεις δεν θα δοθούν οι δόσεις, δεν είδαμε όμως ποτέ αντίστοιχο εκβιασμό για μεταρρυθμίσεις δομικές στην κατεύθυνση της απόδοσης δικαιοσύνης". 

«Δεν ακούσαμε ποτέ ότι αν δεν καταργηθούν μέ νόμο τα καρτέλ και τα ολιγοπώλια, δεν ακούσαμε ποτέ ότι αν δεν καταργηθούν οι τριγωνικές σχέσεις δεν θα δοθούν οι δόσεις» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας. 

«Enough is enough με τη λιτότητα» τόνισε ο πρωθυπουργός.




5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Πολιτική / Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Η εγκύκλιος δίνει κατεύθυνση για την εφαρμογή του άρθρου, που προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών για όσους παραμένουν παράνομα στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Πολιτική / Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Google DeepMind, Ντέμη Χασάμπη, και στελέχη της Google στο Μέγαρο Μαξίμου
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Ενίσχυση ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στην ενέργεια – Στο τραπέζι LNG, διασυνδέσεις (Great Sea Interconnector, GREGY), ρόλος της ελληνικής ναυτιλίας και ο άξονας Αλεξανδρούπολη–Οδησσός.
LIFO NEWSROOM
Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας σχολίασε την πρόσφατη ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντάς την «χωρίς δυναμική» και ξεκαθάρισε πως δεν θα συνεργαστεί μαζί του, στην περίπτωση δημιουργίας νέου κόμματος
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Πολιτική / Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2027, απάντησε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία, ελληνοτουρκικά και Παλαιστίνη, ενώ έστειλε μηνύματα για ακρίβεια, στεγαστικό και τη λειτουργία του κράτους
LIFO NEWSROOM