Τσίπρας: Καταθέσαμε τις προτάσεις - Στόχος η συμφωνία έως το τέλος της εβδομάδας

Τσίπρας: Καταθέσαμε τις προτάσεις - Στόχος η συμφωνία έως το τέλος της εβδομάδας Facebook Twitter
EPA/LAURENT DUBRULE
4

«Η κυβέρνηση κατέθεσε σήμερα, τόσο στο Eurogroup, όσο και στη Σύνοδο των ηγετών της ευρωζώνης, τις ελληνικές προτάσεις, όπως διαμορφώθηκαν ως εθνική στρατηγική από τη χθεσινή σύνοδο των πολιτικών αρχηγών. Βασική κατεύθυνση μία συμφωνία κοινωνικά δίκαιη αλλά και οικονομικά βιώσιμη για την Ελλάδα, αλλά και την ευρωζώνη», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη Σύνοδο Κορυφής.

Όπως πρόσθεσε, το πλαίσιο αυτό περιλαμβάνει αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις με κριτήριο την κοινωνική δικαιοσύνη. «Από την άλλη πλευρά, ως αντάλλαγμα, περιλαμβάνει τη δέσμευση για επαρκή κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας το μεσοπρόθεσμο διάστημα, και ένα ισχυρό πακέτο επενδύσεων για να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα προβλήματα, κυρίως της ανεργίας, καθώς και έναρξη ουσιαστικής συζήτησης για την αναγκαία αναδιάρθρωση του χρέους».

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα, πρόσθεσε τονίζοντας ότι η διαδικασία θα είναι ταχύτατη και ξεκινάει από τις επόμενες ώρες με στόχο να έχουμε καταλήξει μέχρι τέλος της εβδομάδας το αργότερο. «Η ελληνική πλευρά θα συνεχίσει την προσπάθεια, έχοντας ως ισχυρό όπλο την ετυμηγορία του ελληνικού λαού που ήταν σαφής, τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού για μία βιώσιμη συμφωνία», που θα δίνει την προοπτική οριστικής εξόδου από την κρίση.

«Είμαι χαρούμενος να πω ότι στις τοποθετήσεις των συνάδελφων μου συνειδητοποιώ ότι όλοι κατανοούν ότι δεν έχουμε ελληνικό πρόβλημα, αλλά ευρωπαϊκό», κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.

Δείτε LIVE τις εξελίξεις, λεπτό προς λεπτό ΕΔΩ.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης για Τσίπρα:

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Εάν έφερνα γυναίκα σύντροφο θα το ανέφερε ποτέ στο βιβλίο του;»

Ο πρόεδρος του «Κινήματος Δημοκρατίας» σχολιάζει τις αναφορές στο πρόσωπό του, μέσα στο βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για «κρεσέντο ομοφοβικού κουτσομπολιού»
LIFO NEWSROOM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΒΙΒΛΙΟ ΙΘΑΚΗ

Πολιτική / «Ιθάκη»: Πότε πήρε την απόφαση για το δημοψήφισμα ο Τσίπρας - Τι αποκαλύπτει

Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, «Ιθάκη» κυκλοφόρησε σήμερα και έχει προκαλέσει ήδη πολιτικές αντιδράσεις - Η περίοδος του Δημοψηφίσματος και το παρασκήνιο πίσω από τη λήψη της απόφασης
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Γιατί να μη γελάει?61,3% του είπαν Τσίπρα κανε μας οτι θες λευκή επιταγή.Και μετα σου λενε φταίει ο κακός ο Γιούνκερ η μέγαιρα η Μέρκερ ο ξενερωτος Νταισελμπλουμ,όχι το τετράποδο ο Έλληνας.Τουλάχιστον ο σύντροφος Μαδούρο εχει ξεκινήσει την αποστολή ζωοτροφών?